Trucks

25 míst, které může Volvo FH nazvat svým domovem

Sněhem či ledem pokryté silnice, vedra ve vyprahlých pouštích, cesty vedoucí horskými průsmyky i napříč planinami. Tam všude slaví Volvo FH úspěchy bez ohledu na to, jaké překážky a jaké klimatické podmínky ho na cestě čekají. Od roku 1993 totiž toto nákladní vozidlo splňuje všechna očekávání svých majitelů. A i po 25 letech zůstává Volvo FH v čele pokroku. Představujeme vám 25 různých klimatických výzev, s nimiž si Volvo FH dokáže poradit. Máte mezi nimi svého favorita?

25: Zasněžené a ledem pokryté silnice mohou být záludné. S Volvem FH vybaveným elektronickým stabilizačním programem a systémem Volvo Dynamic Steering se však o své bezpečí bát nemusíte.

24: Při jízdě z kopce se můžete spolehnout na výjimečný brzdný výkon motorové brzdy Volvo. A to i v náročných podmínkách.

23: V kopcovitém terénu může být obtížné uhlídat spotřebu paliva. S prediktivním tempomatem Volvo I-See však můžete dosáhnout dokonce nižší spotřeby paliva.

22: Ke zdolání strmých svahů je potřeba vysoký výkon. V tomto ohledu Volvo FH vyniká už od svého uvedení na trh v roce 1993 bez ohledu na to, do jakého terénu se dostane.

21: Volvo FH není jen obyčejné vozidlo. Je také pracovním a obytným prostorem. Na dlouhých trasách je totiž pohodlí řidiče důležitým aspektem. Od roku 1993 je Volvo FH vozidlem, který je konstruováno pro řidiče. A díky rozsáhlému testování, do něhož se zapojili skuteční řidiči, se kabina i nadále vyvíjí.

20: Přesné řízení je důležité vždy a všude. Na klikatých silnicích má řidič s Volvo Dynamic Steering lepší kontrolu nad řízením a přitom si tolik nenamáhá záda a krk.

19: Jízda podél oceánu za silného deště vystavuje lak pořádné zatěžkávací zkoušce. Volvo FH je ovšem natřeno dvěma vrstvami ochrany proti korozi a až poté je na něj nanesen základní lak a barevná vrstva. Věděli jste, že Volvo FH je k dostání ve více než 650 různých barvách?

18: Díky převodovce I-Shift s plazivými stupni zvládne Volvo FH převézt těžší náklad. Kývnout tak budete moci na více zakázek.

17: Rušný provoz nepanuje na všech silnicích. Aby řidič zůstal bdělý, je Volvo FH vybaveno několika systémy, které rozpoznávají nepozorné chování a upozorňují na nutnost přestávky.

16: Dobrý výhled je pro řidiče základ. Čelní sklo Volva FH se v průběhu let zvětšovalo, aby lidé za volantem měli lepší přehled o dění okolo.

15: Snížení nákladů na palivo na celkové bilanci firmy rozhodně pocítíte. Se školeními zaměřenými na rozvoj schopností řidičů, které společnost Volvo pořádá, získají řidiči potřebné znalosti a nástroje k tomu, aby snížili výdaje i tvorbu emisí.

14: Od svého uvedení na trh v roce 1993 pomáhalo Volvo FH dopravcům dosahovat dobrých výsledků. Jedná se o všestranné nákladní vozidlo, které je konstruováno tak, aby zvládlo jakoukoliv práci. Při tom všem navíc vyniká nízkou spotřebou paliva, takže vaše firma ušetří a do vzduchu unikne méně zplodin.

13: Životní prostředí je pro společnost Volvo Trucks důležité. Na cestě za snižováním emisí se proto Volvo FH nikdy nezastaví. Nadále si přitom zachovává výkonnostní úroveň, na niž jsou jeho majitelé zvyklí.

12: Udržením vyšší průměrné rychlosti zvýšíte efektivitu a ušetříte palivo. S novými funkcemi a řešeními se Volvo FH neustále vyvíjí. Kombinace excelentní brzdné síly a výkonného hnacího ústrojí dává Volvu FH jedinečnou výhodu.

11: Volvo FH bylo třikrát korunováno nákladním vozidlem roku. Naposledy porotu oslovily například inovativní kabina nebo špičková technologie součástí hnacího ústrojí.

10: Systém ochrany proti vyjetí z jízdního pruhu chrání řidiče tím, že pomocí kamery sleduje vodorovné dopravní značení a ihned upozorní na nechtěné přejetí čáry ohraničující jízdní pruh.

9: Pohodlí při řízení je důležité. Zejména na dlouhých trasách. Díky intenzivnímu testování, do něhož se zapojili skuteční řidiči, se inženýři společnosti Volvo Trucks dozvěděli, čeho si řidiči nejvíce cení. Volvo FH tak mělo už při svém uvedení na trh náskok před konkurencí. A i dnes zůstává Volvo FH mezi řidiči velmi oblíbené.

8: Volvo FH bylo postupně vybavováno dalšími a dalšími prvky aktivní bezpečnosti. Například systémem varování před srážkou s funkcí nouzového brzdění, který pomocí kombinace radaru a kamery rozpoznává automobily před nákladním vozidlem.

7: Ve Volvu FH se řidič může cítit bezpečně a pohodlně i ve chvílích, kdy vozidlo stojí. Nedávno byla výbava rozšířena o systém I-Park Cool. Jedná se o nezávislou klimatizaci, která řidiči zajistí kvalitní spánek bez ohledu na to, jaké je venku počasí.

6: Dvouspojková převodovka I-Shift DC přispívá k úspoře paliva v kopcovitém terénu. Díky rychlému a hbitému řazení totiž nedochází ke zbytečnému poklesu otáček.

5: Volvo FH má jedny z nejcharakterističtějších čelních světlometů, s jakými se můžete na cestách setkat. Tyto světlomety však nejsou jen krásné, ale také je díky nim vozidlo dobře vidět. Při návrhu světlometů se konstruktéři inspirovali ledem a skandinávskými zimami. Výbojkové žárovky HID, které jsou do čelních světlometů montovány, jsou šetrnější k očím řidičů i ostatních účastníků silničního provozu. 

4: Jízda v horkém a prašném prostředí je velmi náročná. Volvo FH se však s těmito nároky vypořádává s přehledem. Před uvedením na trh v roce 1993 totiž Volvo FH podstoupilo rozsáhlé testování v oblastech s horkým klimatem, například v Arizoně (USA) nebo v západní Austrálii.

3: V prudkém větru stojí řízení spoustu sil. Volvo Dynamic Steering Volvo však dokáže eliminovat vliv silného bočního větru a zmírnit námahu, jíž je řidič vystaven.

2: Při vystupování a nastupování se řidič musí cítit bezpečně. Volvo FH je vybaveno systémem ochrany proti krádeži se sirénou o hlasitosti 105 decibelů, takže se o své bezpečí bát nemusíte.

1: Nikdo neví, co budoucnost přinese. Na Volvo FH se však budete moci vždy spolehnout.