Trucks

25 hrdinů Volva FH

Volvo FH patří řidičům. Ale ještě než se k nim dostane, projde myslí a rukama velkého množství nadšených zaměstnanců. Toto je 25 hrdinů, kteří tvrdě pracují na tom, aby každé Volvo FH přispělo k vašemu obchodnímu úspěchu.
Muž stojící před Volvem FH

25: Stig Falk. Göteborg, Švédsko
Průmyslový konstruktér (1993)

– V roce 1993, kdy bylo na trh uvedeno Volvo FH, jsem působil jako průmyslový konstruktér. Nejvíc hrdý jsem na to, že jsme konstrukci zahájili na samém počátku procesu a že už jsme věděli, čeho chceme dosáhnout. Když dnes Volvo FH vidím, cítím zadostiučinění.

24: Wijnand van den Brink. Beesd, Nizozemsko
Manažer oddělení speciálních produktů a inovací
  

– Pořád se domnívám, že uvedení Volva FH v roce 1993 bylo něco výjimečného. Co se technologií kabiny a motoru týče, byla to skutečná revoluce. Nadšení prodejců a zákazníků předčilo veškerá očekávání, což bylo zřejmé z počtu objednávek. Pro mě osobně bylo fantastické hrát aktivní úlohu při přenášení poznatků z nizozemského trhu do hlavního sídla společnosti Volvo a naopak a dále při přizpůsobování nákladních vozidel specifickým požadavkům nizozemského trhu.

23: Staffan Rödjedal. Göteborg, Švédsko
Produktový manažer senior, Volvo FH

– Vývoj Volva FH cílil na to, aby přilákalo ty nejlepší řidiče a současně poskytlo svému majiteli nejvyšší možnou produktivitu. 

22: Raili Riiberg. Estonsko, Tallinn
Manažer prodeje a marketingu společnosti Volvo Trucks

– V roce 2012 jsem byla v Göteborgu součástí týmu pro uvedení Volva FH4 na trh. S potěšením jsem sledovala, jak naše nákladní vozidla putují k zákazníkům v Estonsku. Mým úkolem je zajistit, aby se naši zákazníci zapojili do komunity Volvo a mohli si cestování s kamiony vychutnat. S malým, zato skvělým prodejním týmem zajišťujeme, aby byly nákladní vozidla Volvo FH našim zákazníkům dodávány co nejlepším způsobem.

21: Thomas Thuresson. Lundby – Göteborg, Švédsko
Manažer segmentu – dálková přeprava

– Od roku 1993 určuje Volvo FH nové standardy v oblasti přepravy. Mou globální zodpovědností je zajistit, aby tomu tak bylo i nadále, abychom stáli v čele pokroku a Volvo FH bylo vždy první přirozenou volbou zákazníka.

20: Mats Karlsson Lindh. Göteborg, Švédsko
Ředitel plánování produktů

– Už 35 let se podílím na vývoji a evoluci nákladních vozidel Volvo. Jsem součástí tohoto procesu. Během těch let jsem byl přítomen u všech hlavních vzhledových úprav. Bylo mi zadostiučiněním vidět a slyšet verdikt zákazníků ohledně prezentovaných novinek. Člověku to dodává spoustu energie, aby šel dál a znovu zkoušel očekávání zákazníků překonat.

19: Sonia Rodrigues. Curitiba, Brazílie
Koordinátorka výrobní linky F

– Aby bylo Volvo FH skvělým nákladním vozidlem, je mým úkolem vést zapálené zaměstnance, kteří toto vysoce výkonné vozidlo vyrábějí. Vozidlo, jež u každého účastníka silničního provozu vzbuzuje údiv a obdiv.

18: Eskil Sturesson. Göteborg, Švédsko
Hlavní technik

– Pro mne jakožto hlavního projektového manažera pro Volvo FH uvedené na trh v roce 2002 bylo ctí pracovat s fantastickým týmem, který vyvinul úspěšný model Volvo FH!

17: Simona Hanoun. Tuve – Göteborg, Švédsko
Montérka

– Dělám maximum, abych plnila své úkoly na podvozku základního modulu, abychom našim zákazníkům dodávali bezchybná vozidla vysoké kvality.

16: Roman Trosin. Tallinn, Estonsko
Manažer pro území, VFS Estonsko

– Poskytuji flexibilní finanční řešení zákazníkům, kteří chtějí zakoupit Volvo FH. Úzce spolupracuji s obchodními zástupci skupiny Volvo Group, abych našim zákazníkům zajistit pro jejich nákladní vozidla FH vhodné podpůrné služby.

15: Ida Leitner. Tuve – Göteborg, Švédsko
Montérka

– Mým úkolem je dohled nad kvalitou nakládání do kontejneru, aby byl zákazník spokojený.

14: Martin Tomlinson. Warwick, Spojené království
Vedoucí předvádění produktů, Spojené království a Irsko

– Předvádím našim zákazníkům a novinářům nejlepší nákladní vozidlo na trhu – Volvo FH.

13: Diogo Dias dos Santos. Curitiba, Brazílie
Manažer výroby GTO E & BM

– Každý den intenzivně a s nadšením pracujeme a vždy se zaměřujeme na úspěch zákazníka. Rukama našeho týmu prochází mnoho vozidel a my za všech okolností usilujeme o bezpečné a zdravé prostředí, jelikož to nám umožňuje dodávat vynikající kvalitu.

12: Glenn Johansson. Göteborg, Švédsko
Manažer oddělení pro bezpečnost produktů

– Když společnost Volvo Trucks představila jakožto první výrobce těžkých nákladních vozidel v roce 1995 airbag pro řidiče, byl jsem vedoucím projektu airbagů. Řešili jsme různé výzvy včetně toho, že bylo třeba vyvinout samotný systém airbagu, a jako nejlepší důkaz pro celkovou odolnost proti nárazu u modelu FH se tehdy ukázala reportáž v německých novinách v roce 1997, kde na přední straně stálo: „Děkuji Bohu a Volvu za to, že jsem tu bouračku přežil”. Tak se vyjádřil řidič Volva FH vybaveného airbagem poté, co ve vysoké rychlosti na dálnici narazil do zadní části zaparkovaného kamionu. Řidič vystoupil po nehodě z kabiny bez zranění a za pár dní opět nastoupil do práce. 

11: Sander Kõivuste. Tartu, Estonsko
Administrátor prodeje

– Pracuji jako administrátor prodeje a jsem velvyslancem společnosti Volvo, který dohlíží na to, že je Volvo FH předáno zákazníkovi s potřebnými školeními, aby bylo nákladní vozidlo používáno nejlepším způsobem. Při práci mám vždy na paměti nejlepší zájmy klienta.

10: Shilpa Vijayakumar. Bangalore, Indie
Mechanický inženýr junior, obor brzdy a pneumatiky

– Pracuji s brzdami a jejich CAD moduly, včetně jejich dokumentace. Podílím se tedy na zajištění, že do každého náklaďáku se dostanou správné díly. 

9: Björn Andersson. Göteborg, Švédsko
Hlavní inženýr senior

– Už 44 let pracuji na poli kreativních a inovativních technologií, jako byl například první airbag těžkých nákladních vozidel nebo vývoj sloupku řízení pro Volvo FH, který stále patří do světové špičky. Tahle práce mě pořád hodně baví.

8: John Comer. Warwick, Spojené království
Vedoucí produktového řízení

– Je mi velkou ctí a výsadou pracovat s Volvem FH a sledovat jeho vývoj za posledních 25 let. A co je důležitější – vidět, jakého úspěchu dosahuje u zákazníků. Řídil jsem první testovací vozidlo z Göteborgu do Lockerbie ve Velké Británii v prosinci v roce 1992. Když jsem jel po silnici M6, obával jsem se, aby nedošlo k nějaké větší nehodě ve směru na jih, protože všichni řidiči náklaďáků poslouchali rádio a zpomalovali, aby si mohli co nejlépe prohlédnout jeho úžasný aerodynamický profil. Volvo FH bylo dechberoucí v roce 1993 a ještě stále ohromuje. Krásné 25. narozeniny!

7: Claudio Gallerani. Boltiere – Zingonia, Itálie
Obchodní ředitel

– S Volvem FH je spjat celý můj pracovní život a kariéra ve společnosti Volvo. Počínaje jeho uvedením na trh v roce 1993. Od té doby celé roky sleduji růst tohoto úžasného nákladního vozidla ve všech jeho vývojových fázích: vždy inovativní, vždy o krok napřed ve srovnání se všemi ostatními konkurenty. Když ho každý den prodávám, přináší mi to uspokojení a motivaci do budoucna.

6: Anjan YVK. Bangalore, Indie
Inženýr senior – Speciální adaptační podpora vozidel a zákazníků

– Pracuji na technických řešeních a poskytuji podporu při úpravě vozidel, díky níž budou splňovat jedinečné požadavky zákazníků. 

5: Raquel Amadori. Curitiba, Brazílie.
Projektový nákupčí ve Volvo Group Latin America

– Pracuji jako projektový nákupčí ve skupině Volvo Group. Jsem zodpovědná za vývoj nových součástí pro nákladní vozidla a sledování efektivity dodavatelského řetězce. Součástí mé práce je vyjednávání nejlepších podmínek pro dodávky společnosti Volvo. Pracuji v oddělení pro vývoj interiéru kabiny a pro nákladní vozidla Volvo FH vyvíjím nová sedadla, lůžka, čalounění nebo závěsy.

4: José Miguel Alberquilla. Madrid, Španělsko
Manažer prodeje na trhu služeb

– Uvedení FH na trh byla moje první velká událost ve společnosti Volvo. Chtěl bych zastupovat všechny lidi z poprodejního servisu, kteří dnes a denně těch 25 let pracují, aby udrželi vysokou úroveň FH v provozu.

3: Marius Beniulis. Vilnius, Litva
Vedoucí obchodního týmu oddělení trhu služeb

– Spolu s kolegy zodpovídám za spolehlivou práci oddělení trhu služeb. Zpracováváme servis a prodej produktů, analyzujeme skupiny produktů a segmenty zákazníků, vytváříme různé servisní propagační akce a speciální nabídky. Když každý den přicházím do práce, vím, že úspěch společnosti začíná tím, co můžu pro zlepšení kvality udělat já. I to nejmenší vylepšení přináší nakonec velké změny.

2: Catarina Notemyr. Göteborg, Švédsko
Vedoucí týmu

– Začínala jsem v modelářské dílně společnosti Volvo Trucks v roce 1989 jako modelářský tesař a hned od prvního dne jsem spolupracovala na vytváření modelů kabiny Volvo FH. Od té doby pracuji jako vedoucí týmu v modelové/prototypové dílně a snažím se vyvíjet kabinu, aby se neustále zdokonalovala a byla čím dál kvalitnější.

1: Aguinaldo Oliveira. Curitiba, Brazílie
Manažer výroby GTO E & BM

– Jsem vedoucí týmu a pracuji v oddělení předávek vozidel FH. Provádíme funkční testování vozidel a ověřujeme celý proces montáže, aby bylo vozidlo připraveno na předání zákazníkům. Volvo FH je bezpečné vozidlo, mimořádně odolné, velmi pohodlné, a co je nejdůležitější: je sestaveno tak, aby zákazníkům přineslo úspěch.