Trucks

Volvo Trucks PF 2022

Konec roku je obdobím, kdy se můžeme na chvíli zastavit a zrekapitulovat, jak se nám vedlo, vyhodnocujeme a vzpomínáme na to, co se nám podařilo. Také plánujeme, čeho chceme dosáhnout v roce přicházejícím. Ani já to nemám jinak.
Volvo Electric
Volvo Electric

Rok 2021 se určitě zapíše do dějin, bohužel ne zrovna v tom pozitivním. Covid-19 změnil naše životy. Celý rok jsme se všichni potýkali s problémy způsobenými nejen nemocí jako takovou, ale také s restrikcemi, které měly za cíl zamezit dalšímu šíření viru. Toto všechno vyústilo v návazné problémy jako například nedostatek dílů a zpoždění dodávek nových vozidel. Během roku se také měnila epidemiologická opatření na pracovištích. Jsem velmi rád, a tímto bych chtěl poděkovat zaměstnancům našich servisů, že i přes nepříznivou situaci se nám povedlo udržet všechny servisy po celý rok otevřené.

Uvědomujeme si, že čas, který vaše vozidlo stráví na servise nebo čekáním na něj, by měl být co nejkratší, a proto je jednou z našich priorit dostatečná kapacita jednotlivých servisů. Z tohoto důvodu jsme letos začali rozšiřovat servis v Hradci Králové (link na prezentaci servisu) o dvě průjezdná servisní stání a novou karosárnu. Příští rok začneme rozšiřovat kapacitu servisu v Havířově (linka na prezentaci servisu) a to o 3 průjezdné servisní stání a také novou karosárnu. Díky těmto investicím budeme schopni obsloužit více vozidel a Vás zákazníků najednou. Už teď se na to těším.

V dubnu tohoto roku jsme také začali dodávat na trh kompletně obnovenou řadu těžkých nákladních vozidel Volvo FH, Volvo FM a Volvo FMX Modely Volvo FM a Volvo FMX si mohli zákazníci zaměřující se na přepravu surovin a stavebnictví vyzkoušet v terénu na předváděcích akcích v Čechách i na Moravě. (video z akce ke shlédnutí zde).  Velice mě těší pozitivní zpětná vazba, kterou od vás, našich zákazníků a také řidičů dostávám. Pokud jste si nákladní vozidla nestihli vyzkoušet, kontaktujte naše obchodní zástupce, aby vám zajistili zkušební jízdu.

Další významnou událostí, která mi udělala radost, je, že jsme na český trh prodali první elektrické nákladní vozidlo Volvo FL. Máme před sebou ambiciózní cíl v podobě dalšího snižování emisí CO2. A právě jedním ze způsobů, jak tohoto závazku dosáhnout, je elektrifikace dopravy. Je mi potěšením, že Vám mohu prozradit, že v závěru příštího roku uvedeme novou těžkou řadu elektrických vozidel Volvo FH, Volvo FM i Volvo FMX.

Ve Volvo Trucks si uvědomujeme, že ekologické problémy nemají jedno velké řešení, ale spoustu malých. I když se mi elektrifikace velmi líbí, uvědomuji si, že některé přepravní aplikace v nejbližší dekádě nebude možné zajistit jinak než vozidly na konvenční pohon. Proto se na podzim začne vyrábět nový pohonný řetězec s názvem „Fuel Face“, který sníží spotřebu paliva až o 4 % při zachování stejného komfortu jízdy. Podrobnosti o „Fuel Face“ Vám prozradíme během příštího roku.

Je toho opravdu hodně co se v roce 2021 odehrálo, a ještě víc nás toho čeká v roce následujícím. Naším hlavním cílem je, abyste byli i nadále spokojeni s našimi vozidly, servisem a službami. Jste to Vy, naši partneři, pro které tady jsme.

Tímto bych Vám rád poděkoval za vaši přízeň a trpělivost v tomto roce. A pevně věřím, že společně dokážeme čelit výzvám, které nás čekají v roce příštím.

Rád bych také poděkoval všem řidičům za jejich práci a každodenní nasazení a jsem si vědom, že bez Vás by to zkrátka nešlo.
 

Přeji Vám, krásné Vánoce, pevné zdravím a úspěšný rok 2022.
 

John Muldoon

General Manager
Volvo Group Czech Republic