Trucks

Jak vám může systém správy vozového parku pomoci ušetřit palivo?

| 2 min
Abyste mohli pracovat s neustálým zlepšováním svého podnikání, potřebujete ty správné nástroje a informace. Jsem přesvědčen, že dobrý systém správy vozového parku je nejúčinnějším způsobem, jak to vyřešit. Zde je důvod.

Co je nástroj pro správu vozového parku (Fleet Management)?

Systém správy vozového parku (Fleet Management) je v podstatě automatizovaný nástroj, který vám může pomoci koordinovat a spravovat vozový park z jednoho centralizovaného rozhraní. Zvládne údržbu nákladních vozidel, zjišťuje stav, sledování, trasy, plánování, financování a komunikaci a zajistí, že vaše operace budou probíhat co nejplynulejším a nejefektivnějším způsobem. Ještě lepší je, že všechny tyto informace jsou snadno dostupné.

 

Jaké jsou však skutečné výhody fungujícího systému správy vozového parku (Fleet Managementu)? Je jich mnoho, ale nyní se pojďme podívat na to, jak vám může tento systém pomoci snížit spotřebu paliva.

 

Zlepšení účinnosti paliva

Vzhledem k tomu, že analyzuje širokou škálu parametrů, může nástroj pro správu vozového parku (Fleet Management) nejen přesně určit, kde plýtváte palivem, ale může také ukázat, jak tento problém řešit:

 

  • Sledování doby volnoběhu motoru, hmotnosti nákladního vozidla, rychlosti a způsobu jízdy a poskytování doporučení, jak se zlepšit
  • Plánování a zajištění správné údržby vozidel, jako je správný tlak v pneumatikách
  • Využití sledování GPS v reálném čase k navržení nejlepších tras, abyste se vyhnuli zácpám
  • Umístění odpočívadel a servisních středisek na cestě, což eliminuje potřebu je hledat
  • Výběr správného vozidla pro danou práci na základě trasy a umístění a stavu vašeho vozidla (vozidel)

 

Snížení nákladů na palivo je jen jedním z příkladů toho, jak může systém správy vozového parku (Fleet management) pomoci vašemu podnikání – existují výhody související prakticky s každým aspektem vašeho dopravního provozu.

 

Chcete se dozvědět více? Neváhejte a stáhněte si níže uvedený průvodce o tom, jak může nástroj pro správu vozového parku (Fleet Management) prospět vašemu podnikání v řadě oblastí, včetně:

 

  • Plánování trasy
  • Bezpečnost řidiče
  • Spokojenost zákazníků
  • Schopnost zůstat na vrcholu nejnovějších technologií

Zjistěte více o tom, jak může správa vozového parku prospět vašemu podnikání

Johan Rundberg

Johan Rundberg works as Service Owner for Fleet and Productivity Services at Volvo Trucks.

Související články

Latest Press Release

Latest Press Release