Trucks

Další vylepšení z dílny Volvo Trucks snižující spotřebu paliva

Modernizované vznětové motory D11 a D13 od Volvo Trucks pro vozidla Volvo FH, FM a FMX splňují nové předpisy Euro 6 Step D a přinášejí řadu vylepšení, díky nimž dopravci sníží náklady na palivo.
Volvo Trucks saves fuel with new improvements

„Jelikož u autodopravců činí náklady na palivo asi třetinu nákladů, pokračujeme ve hledání všemožných způsobů, jak u našich nákladních vozidel dále snížit spotřebu,“ uvádí Claes Nilsson, prezident Volvo Trucks. „Kombinací malých vylepšení se tentokrát podařilo dosáhnout významných úspor pro naše zákazníky, a to bez negativních dopadů na výkon nebo produktivitu.“

Nové předpisy Euro 6 Step D se zaměřují na to, aby vozidla plnila emisní standardy i za běžných provozních podmínek. Z nejnovějších kroků Volvo Trucks zacílených na splnění přísnějších emisních předpisů jmenujme nový řídicí software motoru a vylepšenou povrchovou úpravu systému následné úpravy výfukových spalin.

Modernizovaný vznětový motor D13 rovněž používá nový olej VDS-5 s nízkou viskozitou a nové stírací kroužky na pístech, které snižují spotřebu paliva a vnitřní tření. Motor o výkonu 500 hp kromě toho šetří palivem díky tomu, že používá stejný vysoký kompresní poměr jako jednotky ve verzích 460 a 420 hp.

Software I-See na bázi topografických údajů předvídá zvlnění terénu na trase a pečlivě reguluje převody, zrychlování i brzdění motorem. Jeho cílem je optimálně využívat kinetickou energii celého vozidla. Nově se pyšní řadou vylepšení, např. novou strategií volby převodových stupňů a selektivním dojezdem vlivem setrvačnosti, kdy je možné efektivněji využívat volnoběhu funkce I-Roll.

 

„Díky těmto modernizacím budou naši zákazníci splňovat nové emisní předpisy a současně šetřit palivem při jízdě s našimi nákladními vozy Volvo FH, FM a FMX,“ doplňuje Claes Nilsson.

Aktualizované softwary motorů Step D bude možné objednat od poloviny prosince 2018.

Budete-li potřebovat další informace, kontaktujte prosím:

Markéta Slováčková
Manager Marketing Communications & PR
Volvo Group Czech Republic s.r.o.
Mobil: +420 724 914 155
E-mail marketa.slovackova@volvo.com

LINK to high resolution images: https://bit.ly/2E561r5
LINK to film: https://youtu.be/YJMUtL0rXEA

PDF

Společnost Volvo Trucks poskytuje kompletní přepravní řešení pro profesionály i náročné zákazníky. Součástí její nabídky je mnoho modelů pro střední i vysoké zatížení. Zákazníci mohou využít globální sítě čítající 2100 prodejen a servisních dílen sídlících ve více než 130 zemích. Nákladní vozidla Volvo se vyrábějí v 16 zemích na světě. V roce 2017 se po celém světě prodalo více než 112 000 nákladních vozidel Volvo. Společnost Volvo Trucks je součástí skupiny Volvo Group, která je jedním ze špičkových výrobců nákladních vozů, autobusů, stavebního zařízení a lodních a průmyslových motorů. Skupina Volvo Group rovněž poskytuje řešení pro financování a servis. Stěžejními hodnotami uznávanými společností Volvo Trucks  jsou kvalita, bezpečnost a ohleduplnost k životnímu prostředí.