Trucks

Předáno první elektrické nákladní vozidla Volvo

Společnost Volvo Trucks předala 19. února svá první plně elektrická vozidla – vozidlo určené pro svoz odpadu společnosti Renova a rozvážkové vozidlo logistické společnosti DB Schenker a partnerskému dopravci TGM působícímu ve Švédsku.
Volvo FL Electric, první plně elektrické vozidlo Volvo, je určeno pro distribuci, svoz odpadu a další aplikace městské přepravy.
Volvo FL Electric, první plně elektrické vozidlo Volvo, je určeno pro distribuci, svoz odpadu a další aplikace městské přepravy.

Nákladní vozidla Volvo FL Electric, byla v rámci předsériové výroby vyvinuta ve spolupráci s vybranými zákazníky. Ve druhé polovině roku 2019 bude zahájena sériová výroba vozidel Volvo FL Electric a jejich výkonného sesterského modelu Volvo FE Electric; pro evropské trhy bude určen omezený počet vozidel.

Eliminace hluku od motoru a výfukových emisí přispívá ke zlepšení pracovních podmínek řidičů i k tiššímu a čistšímu prostředí ve městě.

„Díky naší úzké spolupráci s řidiči a zákazníky jsme v krátké časové lhůtě dokázali vyvinout elektrifikovaná řešení dopravy splňující vysoké požadavky co do výkonu, dojezdové vzdálenosti, manipulace s nákladem i využitelnosti vozidel,“ komentuje Roger Alm, prezident společnosti Volvo Trucks.

Řidiči, kteří budou s elektrickými nákladními vozidly jezdit, měli možnost je v rámci školení obsluhy otestovat ještě před dodáním. „Na řidiče udělal dojem zejména agilní pohon, zajišťující rychlé a hladké zrychlování, stejně tak jako nízká hlučnost,“ shrnuje Roger Alm.

„Ve vývoji našich elektrifikovaných produktů budeme pokračovat. Současně průběžně omezujeme ekologické dopady našich nákladních vozidel na naftu i plyn, zejména prostřednictvím úspornějších pohonů,“ uvádí Roger Alm, prezident společnosti Volvo Trucks.

Základní fakta o elektrických nákladních vozidlech Volvo

Nákladní vozidla Volvo FL Electric a Volvo FE Electric se vyvíjejí pro účely distribuce zboží, svozu komunálního odpadu a další potřeby městské dopravy. Model Volvo FL Electric je v provedení s celkovou hmotností 16 tun; celková hmotnost modelu Volvo FE Electric pak činí 27 tun.

Další informace o iniciativách Volvo Trucks na poli elektromobility naleznete na: http://www.volvotrucks.com/electromobility

 

Budete-li potřebovat další informace, kontaktujte prosím:

Markéta Slováčková, Manager Marketing Communications & PR, Volvo Group Czech Republic s.r.o., Mobil: +420 724 914 155, E-mail marketa.slovackova@volvo.com

Fotografie a videa jsou k dispozici ke stažení ve Volvo Trucks Image a film galerii http://images.volvotrucks.com

Společnost Volvo Trucks poskytuje kompletní přepravní řešení pro profesionály i náročné zákazníky. Součástí její nabídky je mnoho modelů pro střední i vysoké zatížení. Zákazníci mohou využít globální sítě čítající 2100 dealerů a servisních dílen sídlících ve více než 130 zemích. Nákladní vozidla Volvo se vyrábí v 15 zemích na světě. V roce 2018 se po celém světě prodalo více než 127 000 nákladních vozidel Volvo. Společnost Volvo Trucks je součástí skupiny Volvo Group, která je jedním ze špičkových výrobců nákladních vozů, autobusů, stavebního zařízení a námořních a průmyslových pohonných zařízení. Skupina Volvo Group rovněž poskytuje řešení pro financování a servis. Stěžejními hodnotami uznávanými společností Volvo jsou kvalita, bezpečnost a ohleduplnost k životnímu prostředí.