Trucks

Heléne Mellquistová byla jmenována prezidentkou společnosti Volvo Trucks Europe

Heléne Mellquistová, doposud působící jako prezidentka společnosti Volvo Trucks International, byla s účinností od 1. dubna 2019 jmenována prezidentkou Volvo Trucks Europe. V této pozici nahradí Rogera Alma, jenž se 1. ledna 2019 ujal pozice prezidenta Volvo Trucks.

Heléne Mellquistová je v čele firmy Volvo Trucks International od roku 2016 po předchozím působení na mnoha vyšších řídicích pozicích v rámci Volvo Group v době od nástupu ke společnosti v roce 1988. Její profesní kariéra zahrnovala nejrůznější role v oblasti prodeje, strategie, obchodního řízení, maloobchodního rozvoje a komunikace např. ve společnostech Volvo Buses, Volvo Penta a Volvo Trucks. Heléne Mellquistová rovněž zastávala pozici generální ředitelky švédské dopravní společnosti Transatlantic.

„Heléne Mellquistová je dynamickým a zkušeným leaderem s vysokým zaměřením na zákaznickou úspěšnost. Mám velkou radost z toho, že Volvo Trucks Europe předávám právě jí,“ říká Roger Alm, prezident Volvo Trucks.

„Je mi ctí, že jsem byla jmenována prezidentkou Volvo Trucks Europe. Čeká nás skutečně zajímavá epocha, kterou budou doprovázet inovace zaměřené na zvyšování efektivity a trvalé udržitelnosti dopravních řešení. Upřímně se těším na rozvíjení obchodu společně s našimi zákazníky a partnery, stejně tak jako s mými kolegy,“ komentuje Heléne Mellquistová.

Budete-li potřebovat další informace, kontaktujte: 

Markéta Slováčková
Manager Marketing Communications & PR, Volvo Group Czech Republic s.r.o.
Mobil: +420 724 914 155
E-mail marketa.slovackova@volvo.com

Fotografie a videa jsou k dispozici ke stažení ve Volvo Trucks Image a film galerii http://images.volvotrucks.com

Společnost Volvo Trucks poskytuje kompletní přepravní řešení pro profesionály i náročné zákazníky. Součástí její nabídky je mnoho modelů pro střední i vysoké zatížení. Zákazníci mohou využít globální sítě čítající 2100 dealerů a servisních dílen sídlících ve více než 130 zemích. Nákladní vozidla Volvo se vyrábí v 15 zemích na světě. V roce 2018 se po celém světě prodalo více než 127 000 nákladních vozidel Volvo. Společnost Volvo Trucks je součástí skupiny Volvo Group, která je jedním ze špičkových výrobců nákladních vozů, autobusů, stavebního zařízení a námořních a průmyslových pohonných zařízení. Skupina Volvo Group rovněž poskytuje řešení pro financování a servis. Stěžejními hodnotami uznávanými společností Volvo jsou kvalita, bezpečnost a ohleduplnost k životnímu prostředí.