Trucks

Gustav Mårgård jmenován generálním ředitelem Volvo Group Czech Republic

Gustav Mårgård byl k 1. březnu 2019 jmenován generálním ředitelem Volvo Group Czech Republic, kdy ve vedení společnosti střídá Roberta Grozdanovského, který se stal generálním ředitelem Volvo Trucks Velká Británie & Irsko.
Nový generální ředitel Volvo Group Czech Republic, s.r.o.
Gustav Mårgård - nový generální ředitel Volvo Group Czech Republic, s.r.o.

Před svým jmenováním do funkce generálního ředitele Volvo Group Czech Republic, zastával Gustav Mårgård pozici Vice prezidenta poprodejních služeb Volvo Trucks Europe ve švédském Göteborgu. Gustav se narodil ve městě Kristinehamn, ve středním Švédsku a vystudoval technologický institut v Lundu, kde získal magisterský titul v oboru strojírenství.  Svoji kariéru ve Volvo Group  začal v roce  2000 v oddělení produktového vývoje Volvo Trucks a následně zastával několik seniorských manažerských pozic v rámci Volvo Trucks a Volvo Buses.  

Gustav Mårgård říká: „Velmi se těším na nové působení v Praze a na spolupráci s mými kolegy a zákazníky v celé České republice. Volvo Group si pod vedením Roberta Grozdanovského vybudovala pevné postavení na českém trhu a já se budu velmi rád podílet na jejím dalším rozvoji, aby byli naši zákazníci maximálně úspěšní.”

Gustav Mårgård (46) je ženatý a má tři děti. Společně se svoji rodinou se stěhuje do Prahy. Ve svém volném čase se Gustav věnuje běhání a jízdě na kole. Rád také rozvíjí svůj zájemo historii.

Budete-li potřebovat další informace, kontaktujte: 

Markéta Slováčková
Manager Marketing Communications & PR, Volvo Group Czech Republic s.r.o.
Mobil: +420 724 914 155
E-mail marketa.slovackova@volvo.com

Fotografie a videa jsou k dispozici ke stažení ve Volvo Trucks Image a film galerii http://images.volvotrucks.com

Společnost Volvo Trucks poskytuje kompletní přepravní řešení pro profesionály i náročné zákazníky. Součástí její nabídky je mnoho modelů pro střední i vysoké zatížení. Zákazníci mohou využít globální sítě čítající 2100 dealerů a servisních dílen sídlících ve více než 130 zemích. Nákladní vozidla Volvo se vyrábí v 15 zemích na světě. V roce 2018 se po celém světě prodalo více než 127 000 nákladních vozidel Volvo. Společnost Volvo Trucks je součástí skupiny Volvo Group, která je jedním ze špičkových výrobců nákladních vozů, autobusů, stavebního zařízení a námořních a průmyslových pohonných zařízení. Skupina Volvo Group rovněž poskytuje řešení pro financování a servis. Stěžejními hodnotami uznávanými společností Volvo jsou kvalita, bezpečnost a ohleduplnost k životnímu prostředí.