Trucks

Nový koncept školení technických pracovníků ve Volvo Group

Společnost Volvo Group v pátek představila médiím novou koncepci školení nejen technických pracovníků, ale i školení řidičů a snahu o větší podporu a zapojení studentů středních dopravních škol a učilišť.
Gustav Mårgård - generální ředitel Volvo Trucks slavnostně přestřihl pásku k novému školicímu centru Volvo Group

Volvo Group chce obstát ve vysoké konkurenci a navyšujícím se požadavkům na technické znalosti svých zaměstnanců, a proto jsme vyvinuli zcela novou koncepci technických školení mechaniků a přijímacích techniků. A nejen to, vytvořili jsme oddělení pod vedením Vladimíra Myslíka, který bude zodpovědný za průběh interních školení našich zaměstnanců, mechaniků, technických pracovníků i obchodních zástupců. Zároveň však bude zaštiťovat také školení řidičů. Vše bude pod jednou střechou a nebude docházet k informačním šumům napříč odděleními. ”Takto si budeme moci předávat informace a zkušenosti mnohem efektivněji a rychleji”, říká Vladimír Myslík, Competence Development Manager.

 

Nová koncepce školení bude zaručovat našim zákazníkům vysoký standard služeb a i pro naše zaměstnance by měl být celý systém mnohem více motivující. Stejně bychom chtěli motivovat i střední školy a učiliště a jejich studenty, ale jsme si vědomi, že toto bude běh na dlouhou trať.

 

K úspěchu by nám mělo dopomoci moderní školící centrum Volvo Group v Klecanech, které jsme v pátek 4.12.2020 slavnostně před médii otevřeli.

”Školící centrum funguje již pár měsíců, ale bohužel k okolnostem jsme jej nemohli dříve představit”, uvedl generální ředitel Volvo Group Gustav Mårgård.

 

Najdete zde tři učebny na teoretickou výuku a dvě pro praktický výcvik. Centrum je vybaveno všemi potřebnými technologiemi včetně tréninkových motorů a převodovek. Vzhledem k neustálému vývoji alternativních pohonů jsme zařadili do tréninkových procesů technologii LNG a již nyní připravujeme materiály pro elektrická vozidla.

 

Cílem tréninkového střediska je navýšit kompetenci našich zaměstnanců a posunout služby na ještě vyšší úroveň.

 

Předpokládáme, že v klecanském školicím centru můžeme ročně proškolit více jak 300 interních zaměstnanců, ale i zaměstnance našich zákazníků, ať už z řad řidičů či mechaniků.

 

7.prosince, 2020

Budete-li potřebovat další informace, kontaktujte:

Markéta Slováčková
Marketing Communications & PR Coordinator, Volvo Group Czech Republic, s.r.o.
Mobil: +420 724 914 155
E-mail marketa.slovackova@volvo.com

Společnost Volvo Trucks poskytuje kompletní přepravní řešení pro profesionály i náročné zákazníky. Součástí její nabídky jsou modely střední i těžké řady nákladních vozidel. Zákazníci mohou využít globální sítě obchodních a servisních zastoupení čítající 2 200 servisních středisek sídlících ve více než 130 zemích. Nákladní vozidla Volvo se vyrábí ve 12 zemích světa. V roce 2023 se celosvětově prodalo přibližně 145 000 nákladních vozidel Volvo. Společnost Volvo Trucks je součástí skupiny Volvo Group, která je jedním z největších světových výrobců nákladních vozidel, autobusů, stavebních strojů a lodních a průmyslových pohonných zařízení. Skupina Volvo Group rovněž poskytuje komplexní řešení pro financování a servis. Hlavními firemními hodnotami uznávanými společností Volvo Trucks jsou kvalita, bezpečnost a ohleduplnost k životnímu prostředí.