Trucks

Volvo Trucks pomáhá dopravcům financovat obnovu svých vozových parků

Provozovatelé nákladní dopravy musí obnovovat svou flotilu, aby mohli podnikat a zároveň snižovali spotřebu paliva a svou uhlíkovou stopu i během hospodářské krize. Proto společnosti Volvo Trucks a Volvo Financial Services zahájily celoevropský finanční program pro dopravce, kteří potřebují podporu likvidity.

Díky evropskému finančnímu programu s názvem „Keep Moving“ nemusí dopravci, kteří obnovují nebo rozšiřují svou flotilu, první tři měsíce platit jistinu ze splátek. Kromě toho získají možnost dvouměsíční pauzy v platbách v průběhu roku.

Od započetí koronavirové pandemie se společnost Volvo Trucks zaměřuje na pomoc dopravcům při udržování provozu nákladních vozidel tak, aby byli schopni dodávat zboží, které je pro fungování společnosti zásadní. V České republice poskytla společnost Volvo Trucks prostřednictvím své dceřiné společnosti Volvo Financial Services podporu více než třetině svých zákazníků.

"Dopravci a řidiči nákladních vozidel se během této krize potýkají  s různými problémy a překážkami a naší povinností je jim maximálně pomáhat jakýmkoli způsobem," říká Gustav Märgärd, generální ředitel společnosti Volvo Group  Czech Republic.

Celoevropský finanční program byl vyvinut společností Volvo Financial Services, která poskytuje zákazníkům společnosti Volvo Trucks finanční řešení po celém světě. Program poběží do konce června 2020. Je k dispozici pro stávající zákazníky a pro nové zákazníky, kteří chtějí obnovit nebo rozšířit své vozové parky.

"Chápeme, že zvlášť v současné situaci není jednoduché zahájit provoz nového vozidla. Počáteční náklady jsou vysoké a splatnosti zákazníků dlouhé. Program „Keep Moving“ se sníženými počátečními splátkami pomáhá našim zákazníkům při pořízení nového nákladního vozidla" říká Roman Folk, jednatel společnosti Volvo Financial Services v České republice.

 

29. května 2020

Budete-li potřebovat další informace, kontaktujte:

Markéta Slováčková
Marketing Communications & PR Coordinator, Volvo Group Czech Republic, s.r.o.
Mobil: +420 724 914 155
E-mail marketa.slovackova@volvo.com

Společnost Volvo Trucks poskytuje kompletní přepravní řešení pro profesionály i náročné zákazníky. Součástí její nabídky jsou modely střední i těžké řady nákladních vozidel. Zákazníci mohou využít globální sítě obchodních a servisních zastoupení čítající 2 200 servisních středisek sídlících ve více než 130 zemích. Nákladní vozidla Volvo se vyrábí ve 12 zemích světa. V roce 2023 se celosvětově prodalo přibližně 145 000 nákladních vozidel Volvo. Společnost Volvo Trucks je součástí skupiny Volvo Group, která je jedním z největších světových výrobců nákladních vozidel, autobusů, stavebních strojů a lodních a průmyslových pohonných zařízení. Skupina Volvo Group rovněž poskytuje komplexní řešení pro financování a servis. Hlavními firemními hodnotami uznávanými společností Volvo Trucks jsou kvalita, bezpečnost a ohleduplnost k životnímu prostředí.