Trucks

Volvo FH16 750hp pro Správu železnic, státní organizace.

Volvo Group Czech Republic předalo dva tahače Volvo FH16 750 Správě železnic, státní organizace, určené pro přepravu těžkého nákladu až do 120t pro přepravu vyprošťovacího tanku VT-72B.
Volvo FH16 750

Společnost Volvo Group Czech Republic předalo dva nové tahače Volvo FH16 750 a návěsové podvalníky pro přepravu vyprošťovacího tanku VT-72B pro technické zásahy na železnici společnosti Správa železnic, státní organizace.

 

Tento speciál se využívá opravdu pro specifickou práci především vyprošťování a likvidaci opravdu velkých břemen, například vykolejených vagónů železničních souprav či pomáhal při likvidaci lávky přes ve středočeském Nymburku. Jedna souprava bude sloužit v Praze a druhá bude umístěna v Přerově.

 

Naše vlajková loď Volvo FH16 v konfiguraci 6x4T určenou pro přepravu těžkého nákladu až 120t je vybavena motorem D16K 750hp s třístupňová motorovou brzdou VEB+, spojenou s hydraulickým retardérem, s automatizovanou převodovkou I-Shift s plazivými rychlostními stupni.

 

Nutno říci, že obslužný personál bude mít mnohem pohodlnější a méně náročnou práci s vozidlem, protože vozidlo má Volvo Dynamic Steering včetně osobního nastavení a podporou stability, která výrazně snižuje fyzickou námahu řidiče. Dálkové ovládání funkcí vozidla – Work Remote Control je také nemalým pomocníkem při obtížných zákrocích.

 

Nezapomnělo se ani na bezpečnost, která je jedním z hlavních nosných prvků společnosti Volvo Trucks. Oba tahače mají Systém varování před kolizí, Hlídání jízdního pruhu a asistencí, Adaptivní tempomat, Systém podpory při změně jízdního pruhu včetně hlídání mrtvého úhlu a Podporu bdělosti řidiče.

 

Teleskopický návěs NOOTEBOOM MULTITRAILER MCO-73-04V s 4 řízenými nápravami od firmy Zrůst Trailers s.r.o. Veškerou techniku, úpravy a vybavení vozidel provádělo naše servisní středisko v Praze-Čestlicích a jedno vozidlo, zde bude také servisováno.

Společnost Správa železnic, státní organizace zabezpečila i profesionální předávku včetně důkladného proškolení řidičů, kteří si vozidlo během zkušebních jízd nemohli vynachválit a to nejen poskytnutým komfortem, ale i velmi úspornou jízdou. Naši školitelé Vladimír Myslík a Miroslav Brust zajistili předání a proškolení posádky v Praze a v Přerově.

”Řidiči a strojníci prošli nejen školením obsluhy vozidla Volvo, ale i zaškolením, jak ovládat celou jízdní soupravu naloženou vyprošťovacím tankem”, říká Miroslav Brust školitel řidičů Volvo Trucks.  

Budete-li potřebovat další informace, kontaktujte:

Markéta Slováčková
Marketing Communications & PR Coordinator, Volvo Group Czech Republic, s.r.o.
Mobil: +420 724 914 155
E-mail marketa.slovackova@volvo.com

Společnost Volvo Trucks poskytuje kompletní přepravní řešení pro profesionály i náročné zákazníky. Součástí její nabídky jsou modely střední i těžké řady nákladních vozidel. Zákazníci mohou využít globální sítě obchodních a servisních zastoupení čítající 2 200 servisních středisek sídlících ve více než 130 zemích. Nákladní vozidla Volvo se vyrábí ve 12 zemích světa. V roce 2023 se celosvětově prodalo přibližně 145 000 nákladních vozidel Volvo. Společnost Volvo Trucks je součástí skupiny Volvo Group, která je jedním z největších světových výrobců nákladních vozidel, autobusů, stavebních strojů a lodních a průmyslových pohonných zařízení. Skupina Volvo Group rovněž poskytuje komplexní řešení pro financování a servis. Hlavními firemními hodnotami uznávanými společností Volvo Trucks jsou kvalita, bezpečnost a ohleduplnost k životnímu prostředí.