Trucks

DHL vyráží na silnice s prvním elektrickým 16tunový nákladním vozidlem ve Spojeném království

DHL, největší britská logistická společnost, dnes oznámila, že zahájila provoz prvního účelového plně elektrického 16tunového vozidla ve Spojeném království. Vozidlo Volvo FL Electric 4x2 je nyní součástí flotily DHL Supply Chain v Londýně a zajišťuje distribuci zásilek do nákupní čtvrti West End.

Vozidlo je poháněno čtyřmi 200 kWh bateriemi, dokážou ujet 200 km, uvezou maximálně 12 palet a váží až 6 tun.

Pro denní provoz se nabíjí přes noc na centrále DHL v Purfleetu. Jako vozidlo s nulovými emisemi nebude do atmosféry vypouštět žádné škodlivé emise. Bude splňovat přísné bezpečnostní normy pro provoz po londýnských ulicích a bude mít skvělý výhled do všech stran vozidla.

Investice do špičkových vozidel odráží závazek DHL zajistit, že její vozový park je nejlepší ve své třídě a nabízí zákazníkům v dodavatelském řetězci nejvyšší možnou úroveň služeb. Zároveň potvrzuje vlastní ambiciózní program Go Green společnosti DHL.

Ian Clough, výkonný ředitel Network Logistics and Transport, UK & Ireland, DHL Supply Chain řekl: „Jako lídr na trhu logistiky a součást největší světové logistické skupiny máme odpovědnost za dosažení ambiciózních cílů udržitelnosti a zároveň chceme poskytovat našim zákazníkům nejlepší řešení ve své třídě. Jsme velmi hrdí a nadšeni, že naše investice do prvního plně elektrického velkého užitkového vozidla ve Spojeném království je jen dalším příkladem našeho záměru“.

„Volvo FL Electric je dokonalým řešením výzev městské logistiky, které nám umožňuje provádět dodávky v hustě osídlených centrech měst, kde jsou největší problémy s kvalitou ovzduší a hlukem.“

Christian Coolsaet, výkonný ředitel Volvo Trucks UK & Ireland, řekl: „Provoz vozidla Volvo FL Electric, zejména tam, kde jej lze nabíjet elektřinou z obnovitelných zdrojů, je silným krokem k udržitelnější městské distribuci. Jsme přesvědčeni, že tento nový přírůstek do flotily DHL pomůže zlepšit kvalitu ovzduší a snížit hluk z dopravy; a protože neprodukuje žádné výfukové emise, je ideální pro provoz v londýnské zóně ultranízkých emisí."

 

Podle výzkumu provedeného jménem DHL mezi osobami s rozhodovací pravomocí v oblasti dopravy se pozemní doprava vzdaluje od své tradiční role a stává se obchodním určujícím faktorem; 71 % věří, že je to strategická součást jejich podnikání, a 75 % souhlasí s tím, že investice do této oblasti přímo podpoří růst. V důsledku toho DHL investuje do oblastí, které jsou pro zákazníky a společnost obecně nejdůležitější.

 

Budete-li potřebovat další informace, kontaktujte:

Markéta Slováčková
Marketing Communications & PR Coordinator, Volvo Group Czech Republic, s.r.o.
Mobil: +420 724 914 155
E-mail marketa.slovackova@volvo.com

Společnost Volvo Trucks poskytuje kompletní přepravní řešení pro profesionály i náročné zákazníky. Součástí její nabídky jsou modely střední i těžké řady nákladních vozidel. Zákazníci mohou využít globální sítě obchodních a servisních zastoupení čítající 2 200 servisních středisek sídlících ve více než 130 zemích. Nákladní vozidla Volvo se vyrábí ve 12 zemích světa. V roce 2023 se celosvětově prodalo přibližně 145 000 nákladních vozidel Volvo. Společnost Volvo Trucks je součástí skupiny Volvo Group, která je jedním z největších světových výrobců nákladních vozidel, autobusů, stavebních strojů a lodních a průmyslových pohonných zařízení. Skupina Volvo Group rovněž poskytuje komplexní řešení pro financování a servis. Hlavními firemními hodnotami uznávanými společností Volvo Trucks jsou kvalita, bezpečnost a ohleduplnost k životnímu prostředí.