Trucks

Dopravní společnost DFDS navyšuje svou rekordní objednávku

Společnost Volvo Trucks obdržela objednávku na dalších 25 těžkých elektrických nákladních vozidel od DFDS, největší severoevropské přepravní a logistické společnosti. Nová vozidla jsou dalšími, která navýší rekordní objednávku 100 elektrických nákladních vozidel Volvo FM. Ta byla již vyrobena v říjnu, což představuje celkové množství 125 elektrických nákladních vozidel pro DFDS.
Společnost DFDC je největší severská logistická společnost

„Společnost DFDS opět potvrdila svou velkou důvěru v naše partnerství a technologii touto objednávkou na dalších 25 nákladních vozidel Volvo FM Electric. Jsme velmi hrdí a rádi, že se tak jednoznačně stává konkurenční výhodou pro přepravce, že mohou nabízet elektrickou, udržitelnou přepravu. To je velmi povzbudivé pro Volvo Trucks, pro naše zákazníky a pro klima,“ komentuje Roger Alm, prezident Volvo Trucks.

Zahájení dodávek vozidel je plánováno na Q4 2022. Nová nákladní vozidla budou využívána pro přepravu v logistickém systému DFDS v Evropě.

„Zelené investice do těžkého dopravního průmyslu jsou nezbytným předpokladem pro dosažení snížení emisí potřebné pro DFDS, zákazníky a společnost. Naše partnerství se společností Volvo Trucks umožňuje společnosti DFDS dále investovat do ekologických dopravních řešení, která jsou již nyní mezi zákazníky velmi žádaná. Doufáme, že takové investice zvýší poptávku po řešeních zelené infrastruktury v celé Evropě,“ říká Niklas Andersson, výkonný viceprezident a vedoucí divize logistiky ve společnosti DFDS.

S nákladním vozidlem Volvo FM Electric je možné během pracovního dne ujet až 500 km s rychlým dobíjením, například během polední přestávky. Volvo FM Electric má celkovou hmotnost soupravy až 44 tun a lze jej nabíjet jak přes noc v domácím depu, tak prostřednictvím vysokovýkonného rychlonabíjení na trase.

Společnost Volvo Trucks zahájila sériovou výrobu elektrických nákladních vozidel v roce 2019 a je tak zároveň jednou z prvních značek nákladních vozidel, která tak učinila. Produktová řada nyní zahrnuje šest modelů elektrických nákladních vozidel – Volvo FH, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE, Volvo FL a Volvo VNR, prodávané v Severní Americe.

Z elektrických nákladních vozidel (16 tun a těžších) registrovaných v tomto roce v Evropě má Volvo Trucks podíl na trhu jen něco málo přes 40 %.


O společnosti DFDS

DFDS poskytuje trajektové a přepravní služby v Evropě a po Evropě, přičemž generuje roční tržby ve výši 19 miliard DKK. Společnost DFDS má 10 000 zaměstnanců ve více než 20 zemích. Hlavní sídlo společnosti je v Kodani a je zapsána na burze Nasdaq v Kodani.

 

Odkaz na fotografie:

 

23. prosince 2021

Budete-li potřebovat další informace, kontaktujte:

Markéta Slováčková
Marketing Communications & PR Coordinator, Volvo Group Czech Republic, s.r.o.
Mobil: +420 724 914 155
E-mail marketa.slovackova@volvo.com

Společnost Volvo Trucks poskytuje kompletní přepravní řešení pro profesionály i náročné zákazníky. Součástí její nabídky jsou modely střední i těžké řady nákladních vozidel. Zákazníci mohou využít globální sítě obchodních a servisních zastoupení čítající 2 200 servisních středisek sídlících ve více než 130 zemích. Nákladní vozidla Volvo se vyrábí ve 12 zemích světa. V roce 2023 se celosvětově prodalo přibližně 145 000 nákladních vozidel Volvo. Společnost Volvo Trucks je součástí skupiny Volvo Group, která je jedním z největších světových výrobců nákladních vozidel, autobusů, stavebních strojů a lodních a průmyslových pohonných zařízení. Skupina Volvo Group rovněž poskytuje komplexní řešení pro financování a servis. Hlavními firemními hodnotami uznávanými společností Volvo Trucks jsou kvalita, bezpečnost a ohleduplnost k životnímu prostředí.