Trucks

Největší zakázka: italský přepravce nakupuje 1 000 nákladních vozidel Volvo s nejnovější technologií úspory paliva I-Save

Lannutti Group, italská přepravní a logistická společnost, objednala 1 000 nových nákladních vozidel Volvo FH s nejnovější technologií úspory paliva I-Save. Společnost vidí potenciál snížit spotřebu paliva o 10 procent a také snížit emise CO2.
Největší zakázka: italský přepravce nakupuje 1 000 nákladních vozidel Volvo s nejnovější technologií úspory paliva I-Save.

Skupina Lannutti působí v osmi evropských zemích s flotilou 1 800 nákladních vozidel. Rozhodnutí investovat do 1 000 nových nákladních vozidel Volvo FH bylo učiněno po komplexním celoročním testu paliva, kde bylo nové Volvo FH vybavené systémem I-Save porovnáno s ostatními nákladními vozidly smíšeného vozového parku. Výsledkem bylo ohromující snížení paliva o 10 procent ve srovnání se stejným standardním nákladním vozidlem. *

 

„Zásadou obnovy vozového parku ve společnosti Lannutti Group je upřednostňovat vozidla s nízkými emisemi. Kromě spolehlivosti je pro nás nejdůležitější faktorem udržení co nejnižší hmotnosti nákladního vozidla, vysokého užitečného zatížení a minimální spotřeby paliva. Po úspěšném testovacím období jsme se rozhodli, že všechna nová nákladní vozidla Volvo by měla být s technologií I-Save, “říká Valter Lannutti, generální ředitel Lannutti Group.

 

Verze Volvo FH s I-Save kombinuje mimořádně úsporný motor s funkcemi pro úsporu paliva, které snižují spotřebu paliva při dálkových provozech - aniž by byla omezena ovladatelnost. Vozidla jsou vybavena dalšími bezpečnostními prvky, jako je podpora při změně jízdního pruhu a podpora bdělosti řidiče, které pomáhají předcházet nehodám.

 

"Neděláme kompromisy ohledně bezpečnosti." Je důležité nabídnout našim řidičům bezpečné a pohodlné pracoviště, ale je to také způsob, jak pomoci zajistit naše zakázky. Naštěstí je většina nehod menší. Nákladní vozidla vyžadují opravy a je nákladné, když jsou dlouhodobě mimo provoz. Celkově věřím, že další bezpečnostní systémy jsou dobrou investicí, “říká Valter Lannutti.

 

Objednávka 1 000 vozidel Volvo FH se systémem I-Save bude společnosti Lannutti předána v letech 2021 a 2022.

 

"Se společností Lannutti Group máme dlouhodobé a důvěryhodné obchodní vztahy a jsem opravdu hrdý na to, že věří společnosti Volvo, a že potvrzují vynikající výkonnost našich nákladních vozidel s I-Save." Je to stejně důležité pro životní prostředí jako pro naše zákazníky, “říká Roger Alm, prezident společnosti Volvo Trucks.

 

 

Fakta:

Vše v systému I-Save bylo navrženo tak, aby byly sníženy náklady na palivo.

 

Modely Volvo FH s funkcí I-Save jsou vybaveny :

• Motorem D13TC (Turbo Compound) 460 k (2 600 Nm) nebo 500 k (2 800 Nm)

• Vysoce úspornou zadní nápravou

• Vypnutím volnoběhu motoru

• I-Roll, který upravuje rychlost tak, aby se snížila spotřeba paliva

• Čerpadlem posilovače řízení s proměnným zdvihovým objemem

• Aktualizováným prediktivním tempomatem I-See

• Aktualizovanou automatizovanou převodovkou I-Shift se softwarem optimalizovaným pro dálkovou přepravu

 

* ve srovnání se standardním Volvo FH s motorem Euro 6 step C.

 

Odkaz na fotografie ve vysokém rozlišení najdete zde

Budete-li potřebovat další informace, kontaktujte:

Markéta Slováčková
Marketing Communications & PR Coordinator, Volvo Group Czech Republic, s.r.o.
Mobil: +420 724 914 155
E-mail marketa.slovackova@volvo.com

Společnost Volvo Trucks poskytuje kompletní přepravní řešení pro profesionály i náročné zákazníky. Součástí její nabídky jsou modely střední i těžké řady nákladních vozidel. Zákazníci mohou využít globální sítě obchodních a servisních zastoupení čítající 2 200 servisních středisek sídlících ve více než 130 zemích. Nákladní vozidla Volvo se vyrábí ve 12 zemích světa. V roce 2023 se celosvětově prodalo přibližně 145 000 nákladních vozidel Volvo. Společnost Volvo Trucks je součástí skupiny Volvo Group, která je jedním z největších světových výrobců nákladních vozidel, autobusů, stavebních strojů a lodních a průmyslových pohonných zařízení. Skupina Volvo Group rovněž poskytuje komplexní řešení pro financování a servis. Hlavními firemními hodnotami uznávanými společností Volvo Trucks jsou kvalita, bezpečnost a ohleduplnost k životnímu prostředí.