Trucks

Volvo Trucks v Německu demonstruje schopnost svých těžkých elektrických nákladních vozidel na dlouhé vzdálenosti

Čistě elektrická přeprava z Mnichova do Berlína – Volvo Trucks snižuje emise CO2 i na dlouhé vzdálenosti v rámci nedávného „Miles Challenge“ testu v Německu. Výzva ověřená nezávislou testovací společností Dekra dokazuje, že Volvo FH Electric dokáže bez problémů ujet 600 km v každodenním provozu na jedno mezinabití.
Čistě elektrická přeprava z Mnichova do Berlína – Volvo Trucks snižuje emise CO2 i na dlouhé vzdálenosti. Což dokazuje nedávno provedený test „Miles Challenge“ v Německu.

„Skutečnost, že s vozidlem Volvo FH Electric dokážeme ujet více než 600 km, nás mnohem více přibližuje k budoucnosti a našemu cíli NULA EMISÍ, tzn. nulové emise v provozu,“ říká Christoph Fitz, ředitel prodeje nových vozidel společnosti Volvo Trucks Německo. "S Miles Challenge ukazujeme, že dokážeme technologicky pokrýt všechny oblasti a posunout technologické změny vpřed."
 

Miles Challenge pro elektrická nákladní vozidla mezi Mnichovem a Berlínem, která se konala poprvé v reálném praktickém nasazení, poskytuje přesvědčivé výsledky, které dokazují, že nová vysoce výkonná elektrická nákladní vozidla od společnosti Volvo dokáží ujet více než 600 km s příležitostným nabíjením. Test provedla společnost Volvo Trucks s vozidlem Volvo FH Electric, které je standardně k dispozici od září. Na každém kroku test hodnotili i dva odborníci ze společnosti DEKRA a po úspěšném ukončení byl test oficiálně potvrzen.
 

Během výzvy bylo najeto 606 km v denním provozu. Jediná mezinakládka vozidla Volvo FH Electric o celkové hmotnosti 39 tun se uskutečnila v Autohof Selbitz. S praktickou rychlostí 85 km/h a pomocnými systémy Volvo, jako je I-See, se test uskutečnil v každodenních podmínkách. Konečný výsledek zaznamenaný společností DEKRA je pro Volvo FH Electric o výkonu 666k. Průměrná spotřeba na trase byla 106 kWh/100 km. Celkově se rekuperovalo 119 kWh, což znamená 18 % energie spotřebované na trase. Při příjezdu do Berlína byla kapacita baterie stále 35 % se zbývajícím dojezdem dobrých 130 kilometrů.
 

„Společnost Volvo Trucks si stanovila za cíl mít do roku 2025 na silnicích alespoň 15 % až 20 % elektrických nákladních vozidel. V letech 2028 až 2030 by měla být většina prodaných nákladních vozidel na elektrický pohon. Takto se chceme vzdálit od fosilních paliv,“ uzavírá Christoph Fitz.
 

Přesvědčivý praktický výsledek Miles Challenge potvrdily i tři testovací jízdy na stejné trase s předními německými novináři za volantem. I zde se elektrické Volvo umístilo na nejlepší úrovni v oblasti ekonomiky, jen s malými odchylkami mezi různými řidiči. Na konci jízdy byli všichni řidiči nadšeni z vysoké úrovně jízdního komfortu a výkonu nového Volvo FH Electric. Těžké Volvo s nulovými emisemi ukazuje, že elektrické nákladní vozidlo už může na dlouhé vzdálenosti konkurovat klasickému naftovému pohonu.
 

V září 2022 se do sériové výroby dostala těžká nákladní vozidla Volvo FH Electric, Volvo FM Electric a Volvo FMX Electric v kategorii do 44 tun. Středně těžké modely, jako například Volvo FL Electric a Volvo FE Electric, jsou dostupné od roku 2019.


5. prosince, 2022

Budete-li potřebovat další informace, kontaktujte:

Markéta Slováčková
Marketing Communications & PR Coordinator, Volvo Group Czech Republic, s.r.o.
Mobil: +420 724 914 155
E-mail marketa.slovackova@volvo.com

Společnost Volvo Trucks poskytuje kompletní přepravní řešení pro profesionály i náročné zákazníky. Součástí její nabídky jsou modely střední i těžké řady nákladních vozidel. Zákazníci mohou využít globální sítě obchodních a servisních zastoupení čítající 2 200 servisních středisek sídlících ve více než 130 zemích. Nákladní vozidla Volvo se vyrábí ve 12 zemích světa. V roce 2023 se celosvětově prodalo přibližně 145 000 nákladních vozidel Volvo. Společnost Volvo Trucks je součástí skupiny Volvo Group, která je jedním z největších světových výrobců nákladních vozidel, autobusů, stavebních strojů a lodních a průmyslových pohonných zařízení. Skupina Volvo Group rovněž poskytuje komplexní řešení pro financování a servis. Hlavními firemními hodnotami uznávanými společností Volvo Trucks jsou kvalita, bezpečnost a ohleduplnost k životnímu prostředí.