Trucks

Volvo Trucks snižuje spotřebu paliva v silničním testu o 18 %.

Nový nezávislý test provedený v Německu na modelu Volvo pro úsporu paliva, nedávno modernizovaném Volvu FH s funkcí I-Save, ukázal, že spotřebuje téměř o 18 % méně paliva* ve srovnání se stejným testem provedeným před čtyřmi lety.
Volvo Trucks snižuje spotřebu paliva v silničním testu o  18 %.
Spotřeba AdBlue je pro celkové náklady na vlastnictví stále důležitější.

V nedávném testu, který provedl nezávislý německý časopis Trucker, bylo 32tunové Volvo FH 460 s
I-Save podrobeno testu na trase dlouhé 343 km po veřejných komunikacích, včetně různých dálnic, kopcovitých terénů a užších silnic.

Ve srovnání se stejným testem provedeným v roce 2018 – předtím, než Volvo představilo balíček úspory paliva I-Save – testované Volvo FH 460 s I-Save dosáhlo působivé 18% kombinované snížení spotřeby nafty a AdBlue při průměrné spotřebě pouze 21,48 l. /100 km.

„Efekty balíčku I-Save využívající pokročilá vylepšení turbocompound motoru, chytřejší nový software a vytříbenou aerodynamiku se sčítají a poskytují velmi efektivní spotřebu paliva. Tento nezávislý test je dalším spolehlivým důkazem velkého a pozitivního vlivu I-Save na spotřebu paliva,“ říká Helena Alsiö, viceprezidentka pro produktový management pohonných jednotek ve společnosti Volvo Trucks.

Nízká spotřeba AdBlue je stále důležitější
Historicky byla nákladům na AdBlue věnována malá pozornost. To se dramaticky změnilo, protože ceny tohoto aditiva na mnoha trzích vzrostly o více než 100 %. V novém testu se Volvu podařilo udržet i spotřebu AdBlue na nízkých 6 % spotřeby nafty.

„Celková spotřeba paliva, která zahrnuje jak naftu, tak AdBlue, je pro celkové náklady na vlastnictví stále důležitější. Vždy se zaměřujeme na to, abychom udrželi celkové náklady na palivo co nejnižší,“ pokračuje Helena Alsiö.

Efektivní motory – klíč ke snížení emisí CO2
I když je cílem společnosti Volvo Trucks, že elektrická nákladní vozidla budou v roce 2030 tvořit polovinu jejího celosvětového prodeje nákladních vozidel, bude dieselový motor i nadále hrát důležitou roli při snižování emisí CO2. Zlepšená účinnost plynoucí z těchto nových pokroků v hnacím ústrojí I-Save je jedním z důležitých způsobů, jak přispět ke snížení emisí CO2. Motor Turbo Compound je také certifikován pro provoz na HVO100, obnovitelný diesel ve formě hydrogenovaných rostlinných olejů, který dramaticky snižuje emise CO2.

Fakta o testu:
Test provedl Jan Burgdorf z časopisů Trucker a VerkehrsRundschau v Německu.
Celková délka testovací trasy: 343 km. Trasa se používá pro testování nákladních vozidel různých výrobců v široké škále podmínek.
Celková hmotnost soupravy: 32 tun.
Nastavená rychlost na tempomatu: 85 km/h.
Testované nákladní vozidlo 2022: Volvo FH 460 s I-Save, 3. generace. Euro 6.
Testované nákladní vozidlo v roce 2018: Volvo FH 460. Euro 6.
Průměrná rychlost: 2022: 79,9 km/h, 2018: 79,8 km/h
Spotřeba paliva včetně AdBlue*:
2022: 21,48 l/100 km. Spotřeba Ad-Blue v % nafty: 6,2 %, 2018: 26,15 l/100 km

 

Fakta o Volvo I-Save:
I-Save byl poprvé spuštěn v roce 2019.
13litrový motor s technologií Turbo Compound společnosti Volvo, D13TC, umožňuje jízdu s nízkými otáčkami motoru a vysokými převodovými stupni po delší dobu.

Nová funkce I-Torque řídí volbu převodového stupně, točivý moment motoru a brzdění, když je aktivován tempomat I-Cruise. I-Torque využívá systému I-See, které zná topografii trasy před sebou a vyhodnotí tak, kolik točivého momentu motor potřebuje, aby spotřeboval co nejméně paliva s ohledem na celkovou hmotnost jízdní soupravy.

 

* Skutečná spotřeba paliva se může lišit v závislosti na mnoha faktorech, jako je rychlost jízdy, použití tempomatu, specifikace vozidla, zatížení vozidla, aktuální topografie, zkušenost řidiče, údržba vozidla a povětrnostní podmínky.
 

ODKAZ na fotografie ve vysokém rozlišení
 

 14. prosince 2022

Budete-li potřebovat další informace, kontaktujte:

Markéta Slováčková
Marketing Communications & PR Coordinator, Volvo Group Czech Republic, s.r.o.
Mobil: +420 724 914 155
E-mail marketa.slovackova@volvo.com

Společnost Volvo Trucks poskytuje kompletní přepravní řešení pro profesionály i náročné zákazníky. Součástí její nabídky jsou modely střední i těžké řady nákladních vozidel. Zákazníci mohou využít globální sítě obchodních a servisních zastoupení čítající 2 200 servisních středisek sídlících ve více než 130 zemích. Nákladní vozidla Volvo se vyrábí ve 12 zemích světa. V roce 2023 se celosvětově prodalo přibližně 145 000 nákladních vozidel Volvo. Společnost Volvo Trucks je součástí skupiny Volvo Group, která je jedním z největších světových výrobců nákladních vozidel, autobusů, stavebních strojů a lodních a průmyslových pohonných zařízení. Skupina Volvo Group rovněž poskytuje komplexní řešení pro financování a servis. Hlavními firemními hodnotami uznávanými společností Volvo Trucks jsou kvalita, bezpečnost a ohleduplnost k životnímu prostředí.