Trucks

Rekordní objednávka elektrických nákladních vozidel Volvo od společnosti Maersk

Společnost Volvo Trucks v Severní Americe získala objednávku na 110 nákladních vozidel Volvo VNR Electric od globální logistické společnosti Maersk. Dohoda navyšuje původní objednávku čítající 16 vozidel stejného modelu a představuje tak dosud největší uzavřený obchod elektrických nákladních vozidel Volvo.
Gladstein Neandross & Associates - Volvo & Maersk Electric Vehicle Handover in Santa Fe Springs, CA. Photograph by Matt Petit/NHOUSE for GNA
První předávky a uvedení vozidel Volvo VRN Electric do provozu společnosti Performance Team, společnosti Maersk, začnou ve 2. čtvrtletí 2022.

Objednávku zadal Performance Team, součást Maersk Group, a dohromady to znamená, že pro Performance Team bude v provozu celkem 126 takových elektrických vozidel.  První elektrická nákladní vozidla budou v provozu ve 2. čtvrtletí 2022, nasazení všech 126 nákladních vozidel je naplánováno na první čtvrtletí roku 2023.

 

„Volvo Trucks je potěšeno, že může pokračovat ve spolupráci s Maerskem na cílech udržitelnosti vozového parku a hrát klíčovou roli v pokračujících dílčích investicích organizace do řešení elektromobility,“ říká Peter Voorhoeve, prezident Volvo Trucks North America.

 

Elektrická nákladní vozidla třídy 8 se budou používat v Kalifornii pro různé přepravní úkoly, budou sloužit pro zajištění přepravy při odvodnění přístavů a pokrývat ​​distribuční trasy mezi sklady.

 

Volvo VNR Electric má provozní dojezd až 440 km a akumulaci energie až 565 kWh. Vozidla lze nabít na 80 % za 90 minut se šesti-bateriovou a za 60 minut se čtyř-bateriovou verzí nabíjení. Volvo VNR Electric se vyrábí v továrně Volvo Trucks v New River Valley ve Virginii, který je výhradním výrobcem všech nákladních vozidel Volvo v Severní Americe.

 

50 % podíl elektrických vozidel do roku 2030

Celosvětově si společnost Volvo Trucks stanovila ambiciózní cíl, že do roku 2030 bude 50 % všech prodávaných nákladních vozidel elektrických.

 

„Jsme odhodláni být lídrem elektrické přeměny dopravního průmyslu. Objemy jsou stále nízké, ale pozorujeme rychle rostoucí zájem v Evropě, Severní Americe a také v dalších částech světa. V roce 2021 jsme přijali objednávky, včetně prohlášení o záměru k nákupu, na více než 1 100 nákladních vozidel z více než 20 zemích. Zjevně se stává klíčovou konkurenční výhodou možnost nabízet elektrická dopravní řešení s nulovými emisemi,“ říká Roger Alm, prezident Volvo Trucks.

 

Volvo Trucks bylo v roce 2021 lídrem na trhu těžkých elektrických nákladních vozidel v Evropě s tržním podílem 42 % a má vedoucí postavení také v Severní Americe. S celkem šesti modely elektrických nákladních vozidel ve výrobě od letošního roku má Volvo Trucks nejkomplexnější elektrickou nabídku v celosvětovém přepravním průmyslu, která zahrnuje vše od městské distribuce a svozu odpadu až po stavební a regionální přepravu.

 

Odkaz na fotografie najdete zde.

 

29. března 2022

Budete-li potřebovat další informace, kontaktujte:

Markéta Slováčková
Marketing Communications & PR Coordinator, Volvo Group Czech Republic, s.r.o.
Mobil: +420 724 914 155
E-mail marketa.slovackova@volvo.com

Společnost Volvo Trucks poskytuje kompletní přepravní řešení pro profesionály i náročné zákazníky. Součástí její nabídky jsou modely střední i těžké řady nákladních vozidel. Zákazníci mohou využít globální sítě obchodních a servisních zastoupení čítající 2 200 servisních středisek sídlících ve více než 130 zemích. Nákladní vozidla Volvo se vyrábí ve 12 zemích světa. V roce 2023 se celosvětově prodalo přibližně 145 000 nákladních vozidel Volvo. Společnost Volvo Trucks je součástí skupiny Volvo Group, která je jedním z největších světových výrobců nákladních vozidel, autobusů, stavebních strojů a lodních a průmyslových pohonných zařízení. Skupina Volvo Group rovněž poskytuje komplexní řešení pro financování a servis. Hlavními firemními hodnotami uznávanými společností Volvo Trucks jsou kvalita, bezpečnost a ohleduplnost k životnímu prostředí.