Trucks

Největší světová soutěž technických pracovníků na trhu poprodejních služeb zná své vítěze

A vítězem se stává….Nyní byl vybrán vítězný tým největší světové soutěže na trhu poprodejních služeb VISTA*. Po napínavém finále v rodném městě Volva ve švédském Göteborgu se na první místo dostal tým Kiired Insenerid z Estonska.
Soutěžící VISTA 2022

Více než 16 000 techniků v přibližně 4 500 týmech z celosvětové sítě Truck Center a autorizovaných servisů Volvo Trucks a Volvo Buses se zúčastnilo letošního mistrovství VISTA – celosvětové události, která se poprvé konala již v roce 1957.

 

Hlavním cílem soutěže VISTA je podpořit rozvoj kompetencí a vybudovat týmového ducha a hrdost. Vysoce kvalifikovaní a motivovaní technici umožňují servisům Volvo Trucks provádět diagnostiku závad a opravovat problémy nákladních vozidel „správně napoprvé“, včas a podle vysokých standardů kvality. Tyto dovednosti jsou klíčem k tomu, aby pomohli zákazníkům dosáhnout maximální doby provozuschopnosti jejich nákladních vozidel. V konečném důsledku to vede ke zlepšení služeb zákazníkům.

 

Ve finále, které se konalo v Göteborgu, soutěžilo 43 týmů techniků a zaměstnanců servisního trhu po dva dny o dokončení šesti stanovišť na témata včetně vyhledávání závad CAN Link, řazení I-Shift a karoserie. Dvě stanice byly VR stanice se zaměřením na elektromobilitu, jeden úkol spočíval v instalaci elektromotoru na nákladní vozidlo. Počty elektrických nákladních vozidel a autobusů nyní rychle rostou a schopnost bezpečně pracovat s elektromotory je důležitou dovedností pro techniky prakticky v každém servise po celém světě.

 

„Naši mechanici a technici hrají klíčovou roli v přispívání k úspěchu našich zákazníků tím, že udržují jejich nákladní vozidla v provozu, a VISTA je pro ně skvělý způsob, jak zlepšit své technické dovednosti. Velmi mě ohromily technické znalosti týmů v tomto roce a rychlost, s jakou vyřešily výzvy, které jim byly předloženy,“ komentuje Roger Alm, prezident Volvo Trucks.

 

3 nejlepší týmy na mistrovství světa VISTA 2022:

Tým: Země:

Kiired Insenerid, Estonsko

Titan, Dánsko

SWISSTA, Švýcarsko

 

O VISTĚ

*VISTA znamená Volvo International Service Training Awards. Začala v roce 1957 a původně šlo o soutěž pro techniky Volvo ve Švédsku. O 20 let později, do roku 1977, se dostala na všechny kontinenty a přilákala autorizované servisy Volvo z celého světa. VISTA je dnes událostí, která se koná každé dva roky, a je největší soutěží pro technické pracovníky trhu poprodejních služeb na světě.

 

VISTA je otevřena všem zástupcům a autorizovaným servisům Volvo Trucks a Volvo Buses a jejich technikům po celém světě. Aby se zúčastněné týmy kvalifikovaly, musí splnit dvě náročné části obsahující teoretické a technické úkoly.

 

9. září 2022

Budete-li potřebovat další informace, kontaktujte:

Markéta Slováčková
Marketing Communications & PR Coordinator, Volvo Group Czech Republic, s.r.o.
Mobil: +420 724 914 155
E-mail marketa.slovackova@volvo.com

Společnost Volvo Trucks poskytuje kompletní přepravní řešení pro profesionály i náročné zákazníky. Součástí její nabídky jsou modely střední i těžké řady nákladních vozidel. Zákazníci mohou využít globální sítě obchodních a servisních zastoupení čítající 2 200 servisních středisek sídlících ve více než 130 zemích. Nákladní vozidla Volvo se vyrábí ve 12 zemích světa. V roce 2023 se celosvětově prodalo přibližně 145 000 nákladních vozidel Volvo. Společnost Volvo Trucks je součástí skupiny Volvo Group, která je jedním z největších světových výrobců nákladních vozidel, autobusů, stavebních strojů a lodních a průmyslových pohonných zařízení. Skupina Volvo Group rovněž poskytuje komplexní řešení pro financování a servis. Hlavními firemními hodnotami uznávanými společností Volvo Trucks jsou kvalita, bezpečnost a ohleduplnost k životnímu prostředí.