Trucks

Volvo Trucks dodala 15 elektrických nákladních vozidel těžké řady společnosti Primafrio Group ve Španělsku

Společnost Volvo Trucks nedávno dodala 15 elektrických nákladních vozidel těžké řady španělské logistické společnosti Primafrio.
Primafrio
Flotila nových elektrických vozidel těžké řady společnosti Primafrio Group

Prodej elektrických nákladních vozidel těžké řady se v Evropě zrychluje a mnoho logistických společností má zájem zvládnout větší množství svých přepravních úkolů elektrickými vozidly s nulovými emisemi výfukových plynů.
 

Primafrio Group, mezinárodní logistická společnost sídlící na jihovýchodě Španělska, se specializuje na přepravu chlazeného zboží především ovoce a zeleniny ze Španělska a Portugalska do dalších evropských zemí. Primafrio se rozhodla investovat do nákupu 15 nákladních vozidel Volvo FH Electric, která patří mezi první těžká elektrická nákladní vozidla používaná na španělských silnicích. V provozu budou již v lednu 2023.
 

Elektrická nákladní vozidla budou sloužit pro regionální přepravu ovoce a zeleniny ze sadů v regionu Murcia, známém jako „zeleninová zahrada Evropy“, do zařízení Primafrio k další přepravě do Německa. Primafrio je logistickým dodavatelem pro EDEKA, největší maloobchodní řetězec s potravinami v Německu.
 

„Jsme rádi, že můžeme přispět k tomu, aby součástí logistického řetězce byly nulové emise a urychlit přechod na elektrická vozidla. Dodání těchto 15 elektrických nákladních vozidel společnosti Primafrio Group znamená novou éru v přepravě zboží v naší zemi a ukazuje, že produktivita, výkon a udržitelnost mohou jít ruku v ruce,“ vysvětluje Giovanni Bruno, výkonný ředitel Volvo Trucks Španělsko.
 

„V Primafrio jsme oddáni udržitelné mobilitě a aktivně se zapojujeme do řady iniciativ, jejichž cílem je zlepšit energetickou účinnost a snížit znečištění a emise skleníkových plynů. Volvo Group je průkopníkem v oblasti elektrických řešení, a proto jsme potěšeni, že jejich nákladní vozidla jsou součástí našeho vozového parku,“ říká José Esteban Conesa, předseda Primafrio Group.


Primafrio investovalo do vlastní nabíjecí infrastruktury s 10 rychlonabíječkami instalovanými ve svých prostorách.
 

Jako první globální výrobce, který tak učinil, zahájila společnost Volvo Trucks sériovou výrobu těžkých elektrických nákladních vozidel v září 2022 a má nejkompletnější nabídku elektrických nákladních vozidel v oboru. Globálním cílem společnosti Volvo Trucks je, že v roce 2030 bude 50 % všech nových prodaných nákladních vozidel elektrických.
 

19. ledna 2023

Budete-li potřebovat další informace, kontaktujte:

Markéta Slováčková
Marketing Communications & PR Coordinator, Volvo Group Czech Republic, s.r.o.
Mobil: +420 724 914 155
E-mail marketa.slovackova@volvo.com

Společnost Volvo Trucks poskytuje kompletní přepravní řešení pro profesionály i náročné zákazníky. Součástí její nabídky jsou modely střední i těžké řady nákladních vozidel. Zákazníci mohou využít globální sítě obchodních a servisních zastoupení čítající 2 200 servisních středisek sídlících ve více než 130 zemích. Nákladní vozidla Volvo se vyrábí ve 12 zemích světa. V roce 2023 se celosvětově prodalo přibližně 145 000 nákladních vozidel Volvo. Společnost Volvo Trucks je součástí skupiny Volvo Group, která je jedním z největších světových výrobců nákladních vozidel, autobusů, stavebních strojů a lodních a průmyslových pohonných zařízení. Skupina Volvo Group rovněž poskytuje komplexní řešení pro financování a servis. Hlavními firemními hodnotami uznávanými společností Volvo Trucks jsou kvalita, bezpečnost a ohleduplnost k životnímu prostředí.