Trucks

Volvo představuje inovovaná nákladní vozidla určená pro městskou přepravu

S dojezdem až 450 km, o 50 procent kratší dobou nabíjení (elektrická verze) a novými prvky aktivní bezpečnosti jsou modernizovaná středně těžká nákladní vozidla Volvo navržená pro městské prostředí – umožňuje bezpečnou městskou přepravu a logistiku.
Volvo představuje inovovaná nákladní vozidla určená pro městskou přepravu
Nové Volvo FE Electric – středně těžké nákladní vozidlo určené pro městskou přepravu a logistiku s nulovými emisemi

S městy zavádějícími čisté městské zóny a společnostmi, které chtějí naplnit své ambice v oblasti udržitelnosti, jsou nákladní vozidla s nulovými emisemi, která dokážou splnit všechny požadavky městské přepravy a logistiky, důležitější než kdy předtím. Aby společnost Volvo Trucks dosáhla těchto cílů, představuje svá inovovaná elektrická středně těžká nákladní vozidla – Volvo FL a FE.
 

Volvo FL a FE jsou ideální pro většinu aplikací v rušném městě, jakými jsou distribuce, svoz odpadu a městská výstavba. Elektrické verze jsou na trhu od roku 2019 a prodávají se na mnoha trzích v Evropě, na Středním východě, v Africe, Asii a Austrálii.
 

Nabíjecí kapacita bateriových středně těžkých nákladních vozidel se téměř zdvojnásobila na 43 kW, čímž se doba potřebná k nabití akumulátoru zkrátila přibližně o 50 procent. Nabízí také nedávno modernizované sady akumulátorů, které poskytují celkový dojezd na jedno nabití až 450 km.
 

„Volvo Trucks má nejkompletnější nabídku elektrických nákladních vozidel na trhu – a neustále ji zlepšujeme, abychom umožnili více firmám učinit krok k vozidlům s nulovými emisemi pro jejich každodenní provoz,“ říká Jessica Sandström, vedoucí produktového managementu společnosti Volvo Trucks. „Modernizované modely Volvo FL a FE jsou ideálními pracovními nástroji pro podniky, které mají udržitelnost na prvním místě a nabízejí svým zákazníkům širokou škálu aplikací.“


Bezpečnost je klíčová u nákladních vozidel Volvo FL a FE, které v rušném městě obvykle sdílejí omezený prostor s automobily, cyklisty a chodci. Řada nových funkcí zvýší bezpečnost řidiče i ostatních účastníků silničního provozu a tato bezpečnostní vylepšení znamenají, že modely Volvo FL a FE překračují obecná bezpečnostní předpisy, která vstoupí v platnost v roce 2024.
 

Nové modely FL a FE také přicházejí s novým atraktivním designem s přepracovanou maskou, výraznými LED světlomety a zesíleným kulatým logem Volvo (Iron Mark), tak i slovním nápisem Volvo.
 

Kromě toho byly všechny varianty pohonů modelů Volvo FL a FE, včetně elektrických, plynových a naftových, vybaveny řadou nových prvků, díky nimž jsou ještě lépe vybaveny pro moderní firmy ve městech.
 

Shrnutí některých inovovaných funkcí Volvo FL a FE:
- zeštíhlena vnější zpětná zrcátka pro lepší lepší přímý výhled řidiče
- nová interiérová LED světla a uzamykatelný vnitřní úložný prostor
- možnost vybavit Volvo FL a FE 360˚ kamerou z ptačí perspektivy nebo boční kamerou
- nová klíčenka je nabitá novými uživatelsky příjemnými funkcemi
-elektrická verze modelů má nové rozhraní elektrického pomocného pohonu, které zjednoduší propojení nástavby a šetří hmotnost
- mezi doplňky bezpečnostního systému patří detekce zranitelných účastníků silničního provozu, podpora předcházení bočním kolizím a podpora varování řidiče.
 

Nové modely Volvo FL a FE lze objednat již nyní s dodáním zákazníkům od první poloviny roku 2024.

 

ODKAZ na fotografie ve vysokém rozlišení

 

Fotografie a videa Volvo Trucks najdete v nové media bamce:

https://media.volvogroup.com/dam

Budete-li potřebovat další informace, kontaktujte:

Markéta Slováčková
Marketing Communications & PR Coordinator, Volvo Group Czech Republic, s.r.o.
Mobil: +420 724 914 155
E-mail marketa.slovackova@volvo.com

Společnost Volvo Trucks poskytuje kompletní přepravní řešení pro profesionály i náročné zákazníky. Součástí její nabídky jsou modely střední i těžké řady nákladních vozidel. Zákazníci mohou využít globální sítě obchodních a servisních zastoupení čítající 2 200 servisních středisek sídlících ve více než 130 zemích. Nákladní vozidla Volvo se vyrábí ve 12 zemích světa. V roce 2023 se celosvětově prodalo přibližně 145 000 nákladních vozidel Volvo. Společnost Volvo Trucks je součástí skupiny Volvo Group, která je jedním z největších světových výrobců nákladních vozidel, autobusů, stavebních strojů a lodních a průmyslových pohonných zařízení. Skupina Volvo Group rovněž poskytuje komplexní řešení pro financování a servis. Hlavními firemními hodnotami uznávanými společností Volvo Trucks jsou kvalita, bezpečnost a ohleduplnost k životnímu prostředí.