Trucks

Průlom v oblasti rychlého nabíjení elektrických nákladních vozidel – Volvo Trucks spouští novou službu

Ve Švédsku se otevírá nová národní síť veřejných rychlonabíjecích stanic pro těžká elektrická nákladní vozidla. Dobíjecí síť je napájena energií z obnovitelných zdrojů. Nová služba od společnosti Volvo Trucks nabízí dopravcům jednodušší vyhledání a přístup k dobíjecím stanicím.
Nabíjení elektrického nákladního vozidla Volvo
Nová služba Volvo umožňuje dopravcům snadno najít a získat přístup k veřejným nabíjecím stanicím pro těžká vozidla bez ohledu na značku.

Síť pro rychlé nabíjení elektrických nákladních vozidel je klíčovou součástí přechodu na udržitelnější těžkou přepravu. V letech 2023 a 2024 se ve Švédsku plánuje otevření celkem asi 130 dobíjecích stanic. Stanice jsou provozovány několika různými společnostmi a společnost Volvo Trucks je jedním ze zúčastněných partnerů.

Společnost Volvo Trucks nyní spouští novou službu, která umožňuje dopravcům najít dobíjecí stanice a získat k nim přístup. Služba bude nejprve spuštěna ve Švédsku* a další trhy v Evropě a ostatních částech světa budou následovat.

"Jedná se o skutečný průlom pro elektrifikaci těžké nákladní přepravy. Naši zákazníci budou mít přístup k veřejným rychlonabíjecím stanicím po celém Švédsku a díky tomu bude přechod na elektrický pohon jednodušší než kdy dříve," říká Roger Alm, prezident společnosti Volvo Trucks.

Nová služba je otevřená pro všechny značky nákladních vozidel a zobrazuje všechny nabíjecí stanice vhodné pro těžká nákladní vozidla bez ohledu na to, kdo je provozuje. Uživatel může platit za nabíjení prostřednictvím nové platformy: v blízké budoucnosti bude také možná rezervace doby nabíjení.

"Zákazníci budou moci získat spolehlivé informace o tom, kde najdou dobíjecí stanice pro těžká elektrická nákladní vozidla, a budou mít jistotu, že platí spravedlivou tržní cenu bez skrytých poplatků. S možností dobře naplánovat trasu dopředu a minimem administrativy jsem přesvědčen, že se jedná o důležitý krok k tomu, aby se elektrická nákladní vozidla stala ještě oblíbenějšími u majitelů vozových parků," říká Roger Alm.
 

Společnost Volvo Trucks úzce spolupracuje s provozovateli dobíjecích stanic po celém světě na co nejplynulejším a nejrychlejším rozšíření sítě nabíjecích stanic a služeb.  
 

Společnost Volvo Trucks, která je nedílnou součástí skupiny Volvo Group, buduje dobíjecí infrastrukturu prostřednictvím společného podniku Milence, tvořeného společnostmi Daimler Truck a Traton Group. Výsledkem partnerství bude výstavba a provoz nejméně 1 700 vysoce výkonných dobíjecích stanic se zelenou elektřinou v blízkosti dálnic, jakož i v logistických centrech po celé Evropě. Infrastruktura nabídne nabíjení pro všechna těžká bateriová elektrická vozidla bez ohledu na značku.

 

 

Nabíjecí služba společnosti Volvo Trucks funguje:

 

·        Služba nabíjení je součástí systému Volvo Connect, rozhraní společnosti Volvo Trucks pro digitální služby.

·        Zákazník může najít a zaplatit za nabíjení prostřednictvím služeb v systému Volvo Connect a mobilní aplikace. Digitální mapa ukazuje polohu dobíjecích stanic a jejich dostupnost. V blízké budoucnosti bude možná rezervace doby nabíjení.

·        Při příjezdu na dobíjecí stanici použijeme kartu nebo mobilní aplikaci pro identifikaci a zahájení nabíjení.

·        Zákazník obdrží jednu konsolidovanou fakturu.

 

*Nabíjecí služba Volvo poskytne v první vlně bezproblémový přístup k 29 dobíjecím stanicím provozovaným OKQ8. Dobíjecí stanice budou napájeny zelenou elektřinou.


ODKAZ na fotografie ve vysokém rozlišení

Budete-li potřebovat další informace, kontaktujte:

Markéta Slováčková
Marketing Communications & PR Coordinator, Volvo Group Czech Republic, s.r.o.
Mobil: +420 724 914 155
E-mail marketa.slovackova@volvo.com

Společnost Volvo Trucks poskytuje kompletní přepravní řešení pro profesionály i náročné zákazníky. Součástí její nabídky jsou modely střední i těžké řady nákladních vozidel. Zákazníci mohou využít globální sítě obchodních a servisních zastoupení čítající 2 200 servisních středisek sídlících ve více než 130 zemích. Nákladní vozidla Volvo se vyrábí ve 12 zemích světa. V roce 2023 se celosvětově prodalo přibližně 145 000 nákladních vozidel Volvo. Společnost Volvo Trucks je součástí skupiny Volvo Group, která je jedním z největších světových výrobců nákladních vozidel, autobusů, stavebních strojů a lodních a průmyslových pohonných zařízení. Skupina Volvo Group rovněž poskytuje komplexní řešení pro financování a servis. Hlavními firemními hodnotami uznávanými společností Volvo Trucks jsou kvalita, bezpečnost a ohleduplnost k životnímu prostředí.