Trucks

Vyšší točivý moment a výkon ve vozidle Volvo FL

Společnost Volvo Trucks nyní nabízí své středně těžké nákladní vozidlo Volvo FL s výkonnějším motorem o výkonu 320 koní, což vozidlu umožňuje zvládnout ještě náročnější úkoly.
More torque and power in the Volvo FL truck
Nový motor o výkonu 320 k dělá z Volva FL skvělou volbu pro náročné úkoly, jakými jsou likvidace požárů, záchranné operace a stavebnictví.

Volvo FL je středně těžké nákladní vozidlo Volvo s celkovou hmotností až 19 tun. Volvo FL, které je již k dispozici s mnoha variantami kabiny a podvozku, se nyní dále zvyšuje, pokud jde o motory, přičemž řada byla rozšířena o motor o výkonu 320 k. Díky tomu je Volvo FL ještě atraktivnější volbou pro náročné úkoly, jako je efektivní vozidla pro záchranné složky (hasiči), záchranné operace (odtahovka) a stavebnictví. 

"Tento model nákladního vozidla je již nyní velmi oblíbený díky své univerzálnosti pro městské úkoly. Nyní jej děláme ještě atraktivnějším díky novému, silnějšímu motoru, který v případě potřeby poskytuje řidiči dodatečný točivý moment. To znamená, že může také efektivně provozovat nástavby, jako jsou velká čerpadla a jeřáby na záchranných vozidlech," říká Kenneth Ackerberg, produktový manažer společnosti Volvo Trucks.   


Nový motor o výkonu 320 koní také nabízí výhody pro regionální distribuční úkoly, které mohou vyžadovat více koňských sil kvůli náročné topografii. Pomocí 8stupňové automatické převodovky s točivým momentem 1200 Nm lze jízdní režimy nastavit tak, aby se zaměřovaly na ekonomiku nebo výkon, podle preferencí řidiče.   

Mezi hlavní přednosti Volva FL patří prostorná kabina, vynikající výhled a plně automatická převodovka. Účinný systém filtrace spalování a výfukových plynů s technologií SCR (selektivní katalytická redukce) a DPF (filtr pevných částic) přispívá k nízké spotřebě paliva, dlouhým servisním intervalům a velmi nízkým emisím.   

Motory D8K320 (od prosince letošního roku) a D5K240 jsou k dispozici ve verzích určených pro provoz na čistou bionaftu (B100). Osmilitrový motor je k dispozici pro celkovou hmotnost od 12 do 19 tun a pětilitrový motor od 10 do 16 tun.  

Fakta o Volvu FL:
Motor: D5K s výkonem 210 nebo 240 k.
Motor D8K s výkonem 250, 280 nebo 320 k 
Válce: čtyři nebo šest
Točivý moment: do 1200 Nm
Celková hmotnost: 10-19 tun
Celková hmotnost soupravy: do 36 tun  
Převodovka: 8AP1200 
Podvozek: 4X2 nebo 4X4 
Rozvor: 3250-6800 mm

 

 

ODKAZ na fotografie ve vysokém rozlišení

Budete-li potřebovat další informace, kontaktujte:

Markéta Slováčková
Marketing Communications & PR Coordinator, Volvo Group Czech Republic, s.r.o.
Mobil: +420 724 914 155
E-mail marketa.slovackova@volvo.com

Společnost Volvo Trucks poskytuje kompletní přepravní řešení pro profesionály i náročné zákazníky. Součástí její nabídky jsou modely střední i těžké řady nákladních vozidel. Zákazníci mohou využít globální sítě obchodních a servisních zastoupení čítající 2 200 servisních středisek sídlících ve více než 130 zemích. Nákladní vozidla Volvo se vyrábí ve 12 zemích světa. V roce 2023 se celosvětově prodalo přibližně 145 000 nákladních vozidel Volvo. Společnost Volvo Trucks je součástí skupiny Volvo Group, která je jedním z největších světových výrobců nákladních vozidel, autobusů, stavebních strojů a lodních a průmyslových pohonných zařízení. Skupina Volvo Group rovněž poskytuje komplexní řešení pro financování a servis. Hlavními firemními hodnotami uznávanými společností Volvo Trucks jsou kvalita, bezpečnost a ohleduplnost k životnímu prostředí.