Trucks

Volvo představuje Volvo FM Low Entry - první nákladní vozidlo s elektrickým pohonem s nízkou kabinou pro snadné vystupování a nastupování

Volvo FM Low Entry je první, výhradně elektrické nákladní vozidlo, optimalizované pro čistší, bezpečnější a efektivnější městskou přepravu s nízkou kabinou pro snadné nastupování a vystupování.
Volvo představuje Volvo FM Low Entry - první nákladní vozidlo s elektrickým pohonem s nízkou kabinou pro snadné vystupování a nastupování
Nejnovější přírůstek k elektrické modelové řadě nákladních vozidel společnosti Volvo Trucks – Volvo FM Low Entry – je těžké nákladní vozidlo speciálně vyvinuté pro širokou škálu přepravních úkolů ve městech a okolí.

Protože stále více měst usiluje o zlepšení svého životního prostředí prostřednictvím snížení emisí, rychle roste poptávka po nákladních vozidlech s nulovými emisemi výfukových plynů, která mohou tyto nové požadavky zákazníků splnit.

 

Nejnovější přírůstek v řadě elektrických nákladních vozidel Volvo Trucks, model Volvo FM Low Entry, je těžké nákladní vozidlo speciálně vyvinuté pro nejrůznější přepravní úkoly ve městech a okolí. Představuje také první takový model nákladního vozidla vyvinutý společností Volvo, které je k dispozici pouze s elektrickým pohonem.

 

„Toto nákladní vozidlo s nulovými emisemi je skvělým přírůstkem do naší nabídky elektrických modelů, dokonale se hodí pro městskou přepravu a je navrženo s ohledem na řidiče. Je výkonné, ale přesto se s ním snadno manévruje. Nové Volvo FM Low Entry je v dokonalém souladu s našimi ambicemi rozšířit nabídku elektrických vozidel a umožnit tak ještě více zákazníkům dosáhnout nižších emisí oxidu uhličitého,“ vysvětluje Roger Alm, prezident společnosti Volvo Trucks.

 

Pětihvězdičkové hodnocení přímého výhledu

Nízká pozice za volantem poskytuje řidiči vynikající výhled a přehled o okolí. Dobrý výhled vynesl modelu Volvo FM Low Entry pětihvězdičkové hodnocení podle normy ”Direct Vision Standard”, která se vztahuje na těžká vozidla provozovaná v Londýně, a která vstoupí v platnost ve čtvrtém čtvrtletí roku 2024*.


Volvo FM Low Entry je velmi univerzální vozidlo, které lze přizpůsobit specifickým požadavkům různých přepravních úkolů, jako je svoz odpadu, distribuce nebo stavebnictví.

 

Toto nákladní vozidlo vychází ze známého modelu Volvo FM. Prostorná kabina byla snížena a posunuta dopředu a nízko umístěné schůdky a rovná podlaha usnadňují nastupování a vystupování. Tyto konstrukční prvky zajišťují ergonomické, pohodlné a efektivní pracovní prostředí pro řidiče v rušných městských oblastech.

 

Nový model Volvo FM Low Entry se bude zpočátku prodávat v Evropě včetně Turecka, v Austrálii a Jižní Koreji. Zahájení prodeje je plánováno na první čtvrtletí roku 2024 a zahájení výroby na druhé čtvrtletí roku 2024.

 

Osm modelů elektrických nákladních vozidel
S tímto novým plně elektrickým městským nákladním vozidlem má nyní společnost Volvo ve své nabídce celkem osm elektrických nákladních modelů. V roce 2019 se společnost Volvo Trucks stala prvním světovým výrobcem, který zahájil sériovou výrobu těžkých elektrických nákladních vozidel, a jejím cílem je, aby v roce 2030 tvořily elektrické modely 50 % celosvětového prodeje nových nákladních vozidel Volvo.  
 

Hlavní přednosti modelu Volvo FM Low Entry:

·        Výhled (ve standardní specifikaci) splňuje požadavky pro pětihvězdičkové hodnocení podle normy „Direct Vision Standard“ organizace Transport for London.

·        Vozidlo je vybaveno systémem Volvo Dynamic Steering zajišťujícím snadné řízení a snížení vibrací.

·        K dispozici jsou tři varianty uspořádání sedadel: řidič + 0, 1 nebo 3 členové posádky. Tři sedadla pro cestující jsou umístěna v zadní části kabiny, takže nepřekážejí ve výhledu řidiče. To minimalizuje mrtvé úhly a přispívá k vynikající výhledu.

·        K mnoha ergonomickým prvkům patří nízké stupátko, rovná podlaha a vhodně umístěná madla pro snadné a bezpečné vystupování z kabiny.

·        Vozidlo se nabízí s novým pokročilým kamerovým monitorovacím systémem Volvo.

·        K dispozici jsou dvě provedení vnitřní výšky kabiny: spací kabina (1575 mm) a prodloužená/vysoká spací kabina (1945 mm).

·        Dostupné konfigurace náprav: 4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4

·        Celková hmotnost vozidla: 19–32 tun

·        Motor: 330 kWh

·        Akumulátor: 360 kWh (4 akumulátory)

·        Dojezd: až 200 km (dojezd závisí na různých parametrech, jako je hmotnost nákladu, styl řízení, jízdní cyklus, topografie trasy, venkovní teplota atd.)
Nabíjení: 250 kW (DC), 43 kW (AC)

·        Rozvor náprav: 3900–6000 mm
 

ODKAZ na fotografie ve vysokém rozlišení
 

*https://tfl.gov.uk/info-for/deliveries-in-london/delivering-safely/direct-vision-in-heavy-goods-vehicles/dvs-star-ratings-and-safe-system

Budete-li potřebovat další informace, kontaktujte:

Markéta Slováčková
Marketing Communications & PR Coordinator, Volvo Group Czech Republic, s.r.o.
Mobil: +420 724 914 155
E-mail marketa.slovackova@volvo.com

Společnost Volvo Trucks poskytuje kompletní přepravní řešení pro profesionály i náročné zákazníky. Součástí její nabídky jsou modely střední i těžké řady nákladních vozidel. Zákazníci mohou využít globální sítě obchodních a servisních zastoupení čítající 2 200 servisních středisek sídlících ve více než 130 zemích. Nákladní vozidla Volvo se vyrábí ve 12 zemích světa. V roce 2023 se celosvětově prodalo přibližně 145 000 nákladních vozidel Volvo. Společnost Volvo Trucks je součástí skupiny Volvo Group, která je jedním z největších světových výrobců nákladních vozidel, autobusů, stavebních strojů a lodních a průmyslových pohonných zařízení. Skupina Volvo Group rovněž poskytuje komplexní řešení pro financování a servis. Hlavními firemními hodnotami uznávanými společností Volvo Trucks jsou kvalita, bezpečnost a ohleduplnost k životnímu prostředí.