Trucks

Staré odchází, nové přichází – společnost TTV Group obnovuje svou flotilu modelem Volvo Aero

Flotila prvních 16 nových vozidel Volvo FH Aero nově putuje do Kostelce nad Orlicí do společnosti TTV Group. Je to první část dodávky z celkového počtu 32 vozidel, které skupina TTV v rámci obměny vozového parku objednala.
obnova flotily TTV Group
První část objednaných vozidel Volvo FH Aero pro společnost TTV Group

Slavnostní předávka vozidel proběhla v areálu Volvo Group Truck Centra v Hradci Králové. Zúčastnili se jí zástupci vedení obou společností, tedy nejen Josef Hlaváček a jeho nejbližší spolupracovníci, ale i generální ředitel společnosti Volvo Group Czech Republic John Muldoon, obchorní ředitel Vladimír Sklář a další. Pro zajímavost samotná objednávka vozidel se podepisovala přímo v centrále společnosti Volvo Trucks ve Švédsku za účasti víceprezidenta Roberta Grozdanovského a dokonce prezidenta společnosti Volvo Trucks Rogera Alma.

 

To vše podtrhuje skutečnost, jak moc si společnost Volvo Trucks váží spolupráce se společností TTV Group, majitele Josefa Hlaváčka a jeho spolupracovníků. Tato spolupráce se datuje již více než tři desetiletí zpět, což nejlépe na slavnostní akci ukázala výstava čtyř starších modelů tahačů Volvo z jednotlivých dekád. Prvním je legendární Volvo F12 „Arabela“, za jehož volantem pan Hlaváček sám osobně pokládal základy svojí úspěšné společnosti, další jsou pak výroční vždy za deset let jejího působení na dopravním trhu.

 

Staré odchází…

Josef Hlaváček při příležitosti předání vozidel řekl: „Heslo - staré odchází, nové přichází - má pro naši společnost hned několik významových rovin. Jednou z nich je to, že měníme svůj přístup k provozování naší flotily. My máme svoje servisní zázemí, a proto jsme vždycky drželi vozidla relativně dlouho a sami jsme si je servisovali. Nyní přecházíme na strategii rychlejší obměny vozového parku a snižování průměrného stáří vozidel naší flotily. Důvodem je mimo jiné rychlý vývoj techniky a úspornost nových modelů Volvo FH Aero.“

 

Na slova pana Hlaváčka navazuje obchodní ředitel společnosti Volvo Trucks Vladimír Sklář: „Jakkoliv je naše partnerství se společností TTV Transport letité a posunulo se do roviny osobního přátelství, při obchodní argumentaci jdou city stranou a slovo má ekonomika. My musíme být schopni svým partnerům nabízet takové produkty a služby, které jim přinesou konkurenční výhodu a pomohou k úspěšnému podnikání. Všichni víme, v jak silném konkurenčním prostředí se dopravci pohybují a naše modelová řada FH Aero je tím správným nástrojem pro maximální efektivitu provozu. Díky technickým vylepšením jako je například aerodynamický tvar kabiny nebo kamerový systém namísto konvenčních zrcátek jsme dosáhli dalšího, až pětiprocentního snížení spotřeby paliva oproti poslední generaci vozidel. Pro zajímavost: u této dodávky vozidel pro společnost TTV Group jsme propočítávali ekonomiku vyšších nákladů na pořízení vozidel v provedení Aero na konkrétních provozních datech a zjistili jsme, že návratnost těchto nákladů se pohybuje na úrovni 18-24 měsíců. Tato obchodní transakce je tedy pro nás i určitým poselstvím pro trh. Velmi si naší spolupráce se společností TTV Group vážíme.“

 

Pevné partnerství

Dejme ještě slovo panu Hlaváčkovi: „Naším cílem nikdy nebylo být největším dopravcem. Jsme střední rodinná přepravní společnost a chceme mít spokojené zaměstnance i dlouhodobě fungující a příjemné vztahy s našimi obchodními partnery. I my si velmi vážíme spolupráce se společností Volvo Trucks a budeme ji dále rozvíjet. Tato dodávka série vozidel Volvo FH Aero je první část, další budou následovat v průběhu léta.“

 

TTV Group je významným dopravcem v České republice, který zajišťuje dopravu zboží především do severní Evropy (zejména Švédska) a zpět a také do dalších zemí západní Evropy jakými jsou Itálie, Francie a Anglie. 

 

 

Specifikace vozidel

 

FH Aero 42 T

Kabina Globetrotter XL

Motor 460 Turbo Compound

Parkovací klimatizace I-Park Cool

Kamerový monitorovací systém s možností nočního vidění včetně vyhřívání

Bezpečnostní prvky: Systém varování o dění před vozidlem, Podpora předcházení bočním kolizím z obou dvou stran, Varování před otevřením dveří, Inteligentní regulace rychlosti.

 

 

27. června 2024

Budete-li potřebovat další informace, kontaktujte:

Markéta Slováčková
Marketing Communications & PR Coordinator, Volvo Group Czech Republic, s.r.o.
Mobil: +420 724 914 155
E-mail marketa.slovackova@volvo.com

Společnost Volvo Trucks poskytuje kompletní přepravní řešení pro profesionály i náročné zákazníky. Součástí její nabídky jsou modely střední i těžké řady nákladních vozidel. Zákazníci mohou využít globální sítě obchodních a servisních zastoupení čítající 2 200 servisních středisek sídlících ve více než 130 zemích. Nákladní vozidla Volvo se vyrábí ve 12 zemích světa. V roce 2023 se celosvětově prodalo přibližně 145 000 nákladních vozidel Volvo. Společnost Volvo Trucks je součástí skupiny Volvo Group, která je jedním z největších světových výrobců nákladních vozidel, autobusů, stavebních strojů a lodních a průmyslových pohonných zařízení. Skupina Volvo Group rovněž poskytuje komplexní řešení pro financování a servis. Hlavními firemními hodnotami uznávanými společností Volvo Trucks jsou kvalita, bezpečnost a ohleduplnost k životnímu prostředí.