Trucks

Společnost Volvo Trucks získala objednávku na 100 elektrických nákladních vozidel od společnosti DFDS

Společnost Volvo Trucks získala objednávku na 100 elektrických nákladních vozidel od logistické společnost DFDS. Tímto nákupem DFDS přebrala od Volvo Trucks již 225 elektrických nákladních vozidel a disponuje největším vozovým parkem e-trucků v Evropě.
Společnost Volvo Trucks získala objednávku na 100 elektrických nákladních vozidel od společnosti DFDS
Společnost DFDS dosud objednala od společnosti Volvo celkem 225 elektrických nákladních vozidel. Na fotografii zleva doprava: Roger Alm, prezident společnosti Volvo Trucks, Niklas Andersson, výkonný viceprezident pro logisticku společnosti DFDS

DFDS, jedna z největších lodních a logistických společností v severní Evropě, zaznamenává rostoucí poptávku po dopravních řešeních s nižším vlivem na životní prostředí. V souladu s tímto trendem proto objednala od společnosti Volvo Trucks dalších 100 elektrických nákladních vozidel. Jejich předchozí objednávka DFDS od Volvo činila celkem 125 těžkých elektrických nákladních vozidel.

 

V současnosti je v provozu 95 elektrických nákladních vozidel Volvo ve Švédsku, Dánsku, Litvě, Belgii a Nizozemsku, přičemž zbývajících 30 by mělo být dodáno v průběhu roku 2024. Díky rostoucímu vozovému parku elektrických nákladních vozidel společnost DFDS do konce roku 2023 snížila emise skleníkových plynů o 1 516 tun.*

 

„Jsem velmi hrdý na to, že můžeme pokračovat v našem úzkém partnerství se společností DFDS. Tato objednávka na dalších 100 elektrických nákladních vozidel Volvo je důkazem jejich důvěry v naši společnost. Výrazné zvýšení flotily elektrických nákladních vozidel DFDS ukazuje, že bezemisní přeprava je v současnosti životaschopným řešením,“ říká Roger Alm, prezident společnosti Volvo Trucks.

 

Nová elektrická nákladní vozidla budou nasazena na devíti trzích po celé Evropě, včetně Velké Británie, Irska, Nizozemí, Belgie a Švédska. Půjde o inovované a energeticky úspornější modely Volvo FH Electric a Volvo FM Electric.

 

DFDS v současnosti vlastní největší vozový park těžkých elektrických nákladních vozidel v Evropě a je na dobré cestě splnit svůj cíl mít do roku 2030 elektrifikovaných minimálně 25% svého nákladního vozového parku.

 

„Máme zájem urychlit přechod k udržitelnější silniční přepravě. Naše rozšiřující se flotila elektrických nákladních vozidel nebude mít vliv jen na snížení klimatického dopadu našich provozů, ale společnosti DFDS umožní podporovat více firem, které se snaží o dekarbonizaci svých dodavatelských řetězců. 100 nových elektrických nákladních vozidel podtrhuje náš závazek posouvat vývoj vpřed,“ říká Niklas Anderson, výkonný viceprezident pro logisticku v DFDS.

 

Některé z nových elektrických nákladních vozidel budou nasazena pro přepravu zboží do a z výrobního závodu Volvo Trucks v Göteborgu.

 

Od roku 2019 společnost Volvo Trucks prodala elektrická nákladní vozidla zákazníkům ve 45 zemích na šesti kontinentech. Volvo Trucks v současnosti nabízí nejširší produktovou řadu elektrických nákladních vozidel v odvětví s osmi modely, které pokrývají velmi širokou škálu přepravních úkolů v rámci měst a mezi nimi.

 

*Od nádrže ke kolům. Zdroj: DFDS, dfds.com

 

ODKAZ na fotografie ve vysokém rozlišení

Budete-li potřebovat další informace, kontaktujte:

Markéta Slováčková
Marketing Communications & PR Coordinator, Volvo Group Czech Republic, s.r.o.
Mobil: +420 724 914 155
E-mail marketa.slovackova@volvo.com

Společnost Volvo Trucks poskytuje kompletní přepravní řešení pro profesionály i náročné zákazníky. Součástí její nabídky jsou modely střední i těžké řady nákladních vozidel. Zákazníci mohou využít globální sítě obchodních a servisních zastoupení čítající 2 200 servisních středisek sídlících ve více než 130 zemích. Nákladní vozidla Volvo se vyrábí ve 12 zemích světa. V roce 2023 se celosvětově prodalo přibližně 145 000 nákladních vozidel Volvo. Společnost Volvo Trucks je součástí skupiny Volvo Group, která je jedním z největších světových výrobců nákladních vozidel, autobusů, stavebních strojů a lodních a průmyslových pohonných zařízení. Skupina Volvo Group rovněž poskytuje komplexní řešení pro financování a servis. Hlavními firemními hodnotami uznávanými společností Volvo Trucks jsou kvalita, bezpečnost a ohleduplnost k životnímu prostředí.