Trucks

Electric Range Simulator

| 2 minuty
Online aplikace pro elektrická vozidla dostupná přes službu Volvo Connect - Electric Range Simulator vám zajistí přehled o dojezdu i trasách.
electrification
Electric Range Simulator vám umožní mít přehled o dojezdu a trasách vašeho elektrického vozidla

Elektromobilita je důležitým tématem dneška, elektrická vozidla jsou nadějí velkých měst se špatnou kvalitou ovzduší. Jejich výhody jsou nejen ekologické, ale také ekonomické. Společnost Volvo Trucks v současné době nabízí elektrická vozidla především pro městkou rozvážku a regionální provoz – modely Volvo FL Electric a Volvo FE Electric .

 

Jaké jsou výhody elektrických nákladních vozidel, si můžete přečíst v našem článku zde.

 

Dnes Vám představíme aplikaci Electric Range Simulátor, která je součástí Volvo Connect.


Tato aplikace je nepostradatelným pomocníkem, který u elektrických nákladních vozidel, především plánuje dojezd nebo čas na nabíjení. Používání naší aplikace předchází zbytečným zdržením na trase a tím šetří váš čas.
 

Když do Electric Range Simulátoru navolíte parametry relevantní vaší plánované přepravě, tak vám vypočítá, zda je možné zadanou trasu dojet bez nabíjení, nebo kde bude nejlepší vozidlo nabít. Pro výpočet používá hmotnost vozidla, náklad, trasu, stav nabití, případný odběr pomocných pohonů a venkovní teplotu. V aplikaci je také možno zadat jaký výkon mají nabíjecí místa po trase. čímž zjistíte i délku prostojů.
Nejenže aplikace zohledňuje obvyklou dopravní situaci v danou dobu na trase, ale také přesně kalkuluje s rekuperací při jízdě z kopce.

Možná vás zaujalo, že Simulátor počítá také s venkovní teplotou. Je to kvůli přesnosti. Pro optimální kapacitu baterie musí být její teplota v rozmezí 20°C - 35°C. Ohřev a chlazení baterií je zajišťován sofistikovaným chladícím okruhem, který je napájen z trakčních baterií. Proto hraje okolní teplota důležitou roli ve spotřebě elektrické energie.

Po vyplnění několika údajů, vám Electric Range Silulator také poradí, jak nové vozidlo konfigurovat, tak aby co nejlépe vyhovovalo charakteru vašeho podnikání.

Operátoři i řidiči vědí, že i na dobře naplánované trase může dojít k nečekané změně. Electric Range Simulátor vám v takovém případě pomůže zjistit, zda vozidlo objízdnou trasu bez problémů dojede, nebo kde a o kolik (jak dlouho) bude muset dobít baterie.

Po simulaci trasy se můžete okamžitě vypravit do reálného provozu. Sami jsme porovnávali vypočtenou spotřebu elektrické energie a skutečnou spotřebu v reálném provozu na konkrétní trase. Byli jsme nadšení, protože odchylky byly zanedbatelné.

 

Pro více informací týkající se elektromobility kontaktujte zodpovědného obchodního zástupce Petra Jiráska.