Trucks

Volvo Trucks
2022-02-28
Technologie a Inovace Elektrická vozidla Volvo Ziskové podnikání Zákaznický přîběh Elektromobilita Alternativní paliva
Author
Volvo Trucks

Jak pokračuje elektrifikace společnosti AMAZON

Zeptali jsme se rozhodujících představitelů velkých korporací ohledně elektrifikace jejich vozového parku. Přinášíme vám rozhovor s Helderem Velho, který je ve společnosti AMAZON ředitelem přepravy zboží pro evropský trh.

 

Jaké jsou vaše klimatické cíle?

Pokud jde o naši přepravu, naším cílem je, aby byly všechny Amazon zásilky do roku 2040 bez uhlíkové stopy. Říkáme tomu nulová zásilka. Termínem nulová zásilka myslíme, že veškeré operace, které provádíme, abychom doručili zboží našim zákazníkům, mají nulovou uhlíkovou stopu. A to od skladu, kde je položka vyzvednuta z police, přes materiály určené k balení, až po vozidla, která dopraví balík k zákazníkovi

 

Jak toho plánujete dosáhnout?

Snažíme se o elektrifikaci naší flotily. Zřejmě víte, že Amazon si objednal 100 000 nových elektrických vozidel, která budou na cestách do roku 2030. Napříč Evropou je již nyní naše flotila složena z tisíců elektrických vozidel s nulovými emisemi. A také v některých centrech měst využíváme elektrická kola. Investujeme do různých řešení, abychom dekarbonizovali naši síť nákladní dopravy. Testujeme elektrická vozidla a vozidla na vodík. Používáme také vozidla poháněná bio plynem z obnovitelných zdrojů, získaných ze skládek a mléčných farem.

 

Pokračování rozhovoru můžete shlédnout na našem YouTube kanále.