Trucks

Volvo Trucks
2022-03-05
Story Zákaznický přîběh Elektromobilita Alternativní paliva Technologie a Inovace Elektrická vozidla Volvo Ziskové podnikání
Author
Volvo Trucks

Jak se společnost PostNord staví k elektromobilitě

Zeptali jsme se rozhodujících představitelů velkých korporací ohledně elektrifikace jejich vozového parku. Přinášíme vám rozhovor s Mathiasem Krummelem, generálním ředitelem společnosti PostNord Švédsko.

 

Jak plánujete vyřešit nabíjení elektrických nákladních vozidel?

Samozřejmě, že plánujeme možnosti nabíjení v každém našem centru nebo terminálu. To ale nebude stačit. Budeme muset spolupracovat s vládami, jinými firmami a komunitami, abychom zajistili nabíjecí stanice mezi městy. Nezbytná je spolupráce v rámci průmyslu a komunity.

 

Jak se vaši řidiči přizpůsobují elektřinou poháněným vozidlům?

Když seznámíme řidiče s vozidly, což děláme pokaždé, když zakoupíme nové, připravíme jim úvodní školení. Musíme jim ukázat, co je na ovládání elektrického vozidla jiné, v porovnání například s naftovým vozidlem. Je třeba jim předvést, jak se řídí, jak se nabíjí a to, co je na tomto typu infrastruktury jedinečné. Potom jim čas od času osvěžíme znalosti, abychom se ujistili, že uskutečňujeme náš přechod správně.


Pokračování rozhovoru můžete shlédnout na našem YouTube kanále.