Trucks

Volvo Trucks
2022-04-24
Volvo lidé
Author
Volvo Trucks

Volvo Trucks pomáhá při obnově českých lesů

Jednou z hlavních firemních hodnot již od založení společnosti Volvo Trucks je péče o životní prostředí. Proto jsme se rádi zapojili do výzvy k osázení mýtiny u zámku Konopiště.

Všichni víme co s našimi lesy udělala kůrovcová kalamita, která kvůli vzrůstajícímu suchu a slabým zimám řádí v posledních třech letech v Čechách. Na některých místech se z hlubokých a krásných lesů stala měsíční krajina.

Proto nás potěšilo, když přišla nabídka společnosti Lesy ČR - lesní závod Konopiště., jestli bychom nechtěli pomoci při osazování mýtin a čištění prostor vzniklých právě v důsledku těžby zasaženého lesa v okolí zámku Konopiště.

Volvo Trucks má již od svého založení jako jednu ze svých firemních hodnot péči o životní prostředí, takže tato nabídka nás vyloženě nadchla nejen svou náplní a myšlenkou, ale i pro pocit každého z nás, že můžeme pomoci a něco udělat pro budoucí generace.

12. dubna, 2022 se  sešlo 25 dobrovolníků z Volvo Trucks, kteří se rozdělilo do dvou skupin a každá prováděla jednu činnost - čištění lesa a sázení stromků ( buky, modříny a jedle). Po obědě se “party” vyměnily. Za celý den se nám podařilo zasadit 800 sazenic. Kromě dobře stráveném času a užitečné práce pro přírodu a společnost jsme mohli společně strávit čas mimo kancelář a celá akce byla takový malý teambuilding.

Věříme, že daná akce nebyla poslední, a že jsme tím zahájili 1. ročník pomoci našim lesům od Volvo Trucks.