Trucks

Volvo Trucks
2022-12-15
Story Zákaznický přîběh
Author
Volvo Trucks

Iwona Blecharczyková vyhrává Volvo Trucking Adventure

Poté, co si splnila svůj sen stát se profesionální řidičkou kamionu a založit vlastní firmu, dostala Iwona Blecharczyková z Polska životní příležitost – podniknout velkolepou cestu po Skandinávii ve svém oblíbeném nákladním voze: Volvo FH.


Iwona Blecharczyková je tvrdě pracující žena, která podniká v autodopravě jako majitelka a zároveň zvládá roli úspěšné influencerky na sociálních sítích. Kamiony řídí již více než 11 let, a to jak v drsných zimních podmínkách Severní Ameriky, tak na dlouhých klikatých silnicích po celé Evropě. Neměla však mnoho zkušeností s řízením v zemi, odkud pochází její oblíbený kamion: ve Švédsku.

Jedinečná soutěž pro řidiče nákladních vozidel

Když společnost Volvo Trucks vyhlásila digitální soutěž pro řidiče kamionů, v níž jeden vybraný výherce dostal šanci vydat se na jedinečnou cestu z Göteborgu na Nordkapp, nejsevernější bod Evropy, Iwona se nemusela dvakrát rozmýšlet. Zaslala video a z více než 2 000 řidiček a řidičů ze všech koutů světa byla Iwona vybrána jako vítězka.

„V soutěži Volvo Trucking Adventure jsme hledali řidiče s rozsáhlými zkušenostmi s řízením nákladních vozidel a společenskou a dobrodružnou povahou. Vzhledem k tomu, že toto dobrodružství mělo být natáčeno a zveřejněno na sociálních sítích, bylo důležitým kritériem také to, aby se cítil dobře před kamerou. Iwona splňovala všechny požadavky díky svým rozsáhlým zkušenostem, pozitivní a dobrodružné osobnosti a schopnosti pracovat,“ vysvětluje Lene Larsenová, projektová manažerka soutěže Volvo Trucking Adventure.

Kromě Iwony Blecharczykové bylo do společnosti Volvo Trucks v Göteborgu pozváno na exkluzivní akci 20 nejlepších kandidátů z celého světa.

„Chtěli jsme pro naši komunitu řidičů udělat něco speciálního a dát jim příležitost přijet a poznat domovinu společnosti Volvo Trucks. Tím, že se řidiči kamionů dostanou do centra pozornosti, chceme také upozornit na důležitou práci, kterou každý den vykonávají,“ objasňuje Roger Alm, prezident společnosti Volvo Trucks.

Fotografie: Iwona Blecharczyková spolu s dalšími 20 nejlepšími řidiči nákladních vozů ze soutěže Volvo Trucking Adventure

„Přijde mi úžasné, že společnost Volvo Trucks pořádá motivační akci, která přitahuje tolik řidičů z celého světa. Když jsem se dozvěděla, že jsem byla vybrána, byla to pro mě ta největší pocta – být vybrána značkou, kterou mám tak ráda. Jsem za tuto příležitost nesmírně vděčná,“ svěřuje se Iwona Blecharczyková.  


Život na silnici

Od svých dvaceti let si Iwona přála stát se řidičkou kamionu a cestovat po světě. Po několika letech práce profesionální řidičky v segmentu přepravy těžkých nákladů se rozhodla jít za svým snem a založila si přepravní společnost Imagination.

Na práci řidičky kamionu mě nejvíc baví to, že poznávám nové země a nové lidi. Mám to štěstí, že můžu žít svůj sen.

Na otázku, zda má práce řidičky kamionu nějaké nevýhody, přiznává: „Jedna věc, která může být na cestách trochu složitější, je najít dobré hygienické zařízení. To může být někdy trochu frustrující, hlavně pro nás řidičky.“

Pokud jde o její bezpečnost jako řidičky nákladního vozu, která pracuje, žije a nocuje na cestách, Iwona vysvětluje: „Dodržuji určitá pravidla, jako je parkování na bezpečných místech, snažím se na sebe příliš neupozorňovat a tak, ale nikdy se nebojím.  Někdy se můžete cítit trochu osaměle, když jste daleko od rodiny a přátel. Myslím, že by bylo hezké mít více kolegyň. V současnosti je v Evropě jen asi 3 % řidiček nákladních automobilů. Ráda bych viděla víc žen za volantem kamionu.“

Jízda ve třech epizodách

V září se Iwona vydala na cestu z Göteborgu směrem k Norkappu. Cesta dlouhá přes 2 000 km. Pro zkušeného řidiče nákladního vozu hračka, ale tahle jízda nebyla úplně jako každý jiný pracovní den. Podívejte se na videa níže a dozvíte se více o Iwonině cestě.


Představení Iwony Blecharczykové:

  • Jméno: Iwona Blecharczyková
  • Původ: Polsko
  • Vozidlo: Černé Volvo FH13 460 Turbo Compound jménem „Volvy“
  • Dosavadní kariéra: Učitelka angličtiny, řidička nákladního vozu a majitelka přepravní společnosti „Imagination Transport“, YouTuberka, influencerka
  • Ve volném čase: Pěší turistika, ráda zkouším nové věci


Stručně o soutěži Volvo Trucking Adventure:

  • Celosvětová digitální soutěž pro řidiče nákladních vozidel Volvo, ve které byli řidiči vyzváni, aby se zaměřili na to, co mají na nákladní dopravě nejraději. 
  • Jeden výherce byl vybrán na jedinečnou cestu po Skandinávii za volantem špičkového nákladního vozu Volvo FH.
  • Trasa zahrnovala zastávky na prohlídku různých nákladních vozů, setkání s novými řidiči a poznávání Skandinávie.
  • Dobrodružná cesta byla natočená a nyní ji můžete sledovat na sociálních sítích.
  • 20 nejlepších kandidátů z celého světa bylo pozváno na akci zaměřenou na nákladní dopravu v Göteborgu.  Zde měli možnost navštívit společnost Volvo Trucks a vyzkoušet si zbrusu novou řadu nákladních vozidel, setkat se s kolegy řidiči a prozkoumat neobyčejné souostroví na západním pobřeží Švédska.

Volvo Trucking Adventure – Toto je Iwonina cesta  

Sledujte 1. část: Elektrizující začátek

Sledujte 2. část: Švédská ocel, švédské nákladní vozy

Sledujte 3. část: Stroje a příroda

insight.template.relatedInsights

Latest Press Release

Latest Press Release