Trucks

Nové Volvo FH se systémem I-Save dosahuje ještě vyšší účinnosti a dokáže ušetřit až deset procent paliva.

Nové Volvo FH se systémem I-Save přichází nyní na trh v ještě úspornější verzi, která dokáže snížit náklady na palivo až o deset procent. Oproti předchozí generaci jde o výrazné zlepšení o tři procentní body.
Volvo FH se systémem I-Save dosahuje ještě vyšší účinnosti a dokáže ušetřit až deset procent paliva.
Skutečnost, že model Volvo FH se systémem I-Save dokáže oproti vozidlu bez systému I-Save s konvenčním třináctilitrovým motorem Volvo výrazně snížit náklady na palivo, potvrdily nezávislé testy i zkušenosti zákazníků.

„Snižování spotřeby paliva a s tím spojených emisí CO2 je zásadní pro všechny přepravce, zejména pak pro ty v oboru dálkové přepravy. S novým modelem Volvo FH se systémem I-Save nabízíme přepravcům ještě více příležitostí ke snížení provozních nákladů i dopadu na životní prostředí,“ říká Jessica Sandström, senior viceprezidentka pro produktový management ve společnosti Volvo Trucks.
 

Nové Volvo FH se systémem I-Save patří do nově představené evropské produktové řady Volvo Trucks. Systém I-Save zahrnuje mnoho řešení zaměřených na úsporu paliva, z nichž tím nejdůležitějším je samotný motor Volvo D13TC. Třináctilitrový motor Volvo s technologií Turbo Compound, který byl uveden na trh na začátku roku 2019, je dosud nejúspornějším motorem společnosti.
 

Uvedením první generace modelů Volvo FH se systémem I-Save v roce 2019 společnost Volvo Trucks ukázala, že toto řešení dokáže snížit oproti nákladnímu vozidlu bez systému I-Save s konvenčním třináctilitrovým motorem Volvo náklady na palivo – naftu a kapalinu AdBlue – až o sedm procent. Tento výsledek potvrdily nezávislé testy i zkušenosti zákazníků.
 

„Kombinace nízké spotřeby paliva, nízké hlučnosti a dobrých jízdních vlastností přinesla velmi pozitivní reakci. Mnoho přepravců považuje Volvo FH se systémem I-Save za nástroj napomáhající snížit jejich uhlíkovou stopu,“ uvádí Jessica Sandström.
 

U nové generace modelu Volvo FH se systémem I-Save se technikům společnosti Volvo Trucks podařilo dosáhnout ještě výraznějšího snížení spotřeby paliva. Pomocí aktualizací softwaru na základě analýzy uživatelských dat byla vyladěna a optimalizována rovnováha mezi spotřebou paliva a jízdními vlastnostmi, což vedlo k dalšímu snížení spotřeby paliva při řízení v režimu Eco.

Kromě aktualizace systému I-Save má nové Volvo FH lepší aerodynamické vlastnosti. Kvůli ještě větším úsporám paliva je nyní systém I-See vybaven novou funkcí, jež umožňuje vozidlu určit, kdy je pro motor efektivní mírně zvýšit otáčky a následně běžet na volnoběh, a to dokonce i na silnicích, které lidské oko vyhodnotí jako rovinu.

„Tento výsledek znamená, že když se přepravci rozhodnou pro nový model Volvo FH se systémem I-Save, mohou snížit spotřebu paliva až o deset procent oproti běžnému modelu Volvo FH s naším třináctilitrovým motorem certifikovaným podle normy Euro 6, krok D*. V praxi lze dosáhnout ještě větší úspory, protože většina zákazníků, kteří si koupí nové Volvo FH se systémem I-Save, na něj přechází ze starších vozidel s vyšší spotřebou paliva,“ vysvětluje Jessica Sandström.
 

Ekonomický provoz a vynikající jízdní vlastnosti 

Nové Volvo FH se systémem I-Save nepředstavuje významný krok vpřed pouze z hlediska úspory paliva. Optimalizace točivého momentu v širokém rozsahu otáček umožňuje plynulou jízdu a dodává sílu potřebnou k udržení vysoké a konstantní průměrné rychlosti, a to i v náročných topografických podmínkách.
 

„Díky nám je ekonomická jízda snazší a pohodlnější i na kopcovitých silnicích. Volvo FH také nabízí řidiči nové špičkové prostředí, čímž jim umožňuje dosahovat optimálních výkonů během celé pracovní směny,“ uzavírá Jessica Sandström.
 

Podívejte se na nové Volvo FH se systémem I-Save během testování spotřeby německým odborným časopisem v rámci soutěže Green Truck Award na zkušební trase severně od Mnichova.
 

Fakta o novém modelu Volvo FH se systémem I-Save

  • Nové Volvo FH se systémem I-Save bude k dispozici na evropských trzích od září 2020.
  • Třináctilitrový motor Volvo s technologií Turbo Compound (Volvo D13TC) o výkonu 460 koní (2 600 Nm) nebo 500 koní (2 800 Nm).
  • Systém I-See využívající mapové podklady – k využití kinetické energie zpracovává informace o trase před vozidlem.
  • Systém řazení I-Shift se softwarem optimalizovaným pro dálkovou přepravu (režim Eco).
  • Tempomat s volnoběžkou, který upravuje rychlost v zájmu nízké spotřeby paliva.
  • Zadní náprava přispívající k úsporám paliva.
  • Vypínání motoru při volnoběhu.
  • Čerpadlo posilovače řízení s proměnlivým výkonem.
  • Kompletní sada spoilerů.


* Rozdíl ve spotřebě paliva se počítá na základě porovnání nákladů na naftu a AdBlue motoru I-Save: D13TC certifikovaného dle normy Euro 6, krok D, vybaveného balíčkem pro dálkovou přepravu, s motorem D13 eSCR certifikovaným dle normy Euro 6, krok D, bez balíčku pro dálkovou přepravu. Skutečná spotřeba paliva se může lišit v závislosti na mnoha faktorech, jako je úroveň zkušeností řidiče, použití tempomatu, specifikace vozidla, zatížení vozidla, topografie trasy a aktuální povětrnostní podmínky.

Fotografie ve vysokém rozlišení

Související tiskové zprávy:

2020-02-27: Společnost Volvo Trucks uvádí na trh nové vozidlo Volvo FH – novou generaci nákladních vozidel navrženou s ohledem na potřeby řidiče
 

2019-03-07: Volvo FH se systémem I-Save snižuje spotřebu paliva až o 9 %
 

Video: Nové Volvo FH se systémem I-Save při testování spotřeby paliva
Podívejte se na nové Volvo FH se systémem I-Save během testování spotřeby německým odborným časopisem v rámci soutěže Green Truck Award na zkušební trase severně od Mnichova

 

Budete-li potřebovat další informace, kontaktujte:

Markéta Slováčková
Marketing Communications & PR Coordinator, Volvo Group Czech Republic, s.r.o.
Mobil: +420 724 914 155
E-mail marketa.slovackova@volvo.com

Společnost Volvo Trucks poskytuje kompletní přepravní řešení pro profesionály i náročné zákazníky. Součástí její nabídky jsou modely střední i těžké řady nákladních vozidel. Zákazníci mohou využít globální sítě obchodních a servisních zastoupení čítající 2 200 servisních středisek sídlících ve více než 130 zemích. Nákladní vozidla Volvo se vyrábí ve 12 zemích světa. V roce 2023 se celosvětově prodalo přibližně 145 000 nákladních vozidel Volvo. Společnost Volvo Trucks je součástí skupiny Volvo Group, která je jedním z největších světových výrobců nákladních vozidel, autobusů, stavebních strojů a lodních a průmyslových pohonných zařízení. Skupina Volvo Group rovněž poskytuje komplexní řešení pro financování a servis. Hlavními firemními hodnotami uznávanými společností Volvo Trucks jsou kvalita, bezpečnost a ohleduplnost k životnímu prostředí.