Společnosti Volvo Trucks a DFDS spolupracují na elektrifikaci dodavatelského řetězce

DFDS, největší přepravní a logistická společnost v severní Evropě, a Volvo Trucks spojují síly při elektrifikaci těžké nákladní přepravy. V prvním kroku bude DFDS provozovat čistě elektrické nákladní vozidlo na dodávku dílů do továrny pro výrobu nákladních vozidel Volvo blízko Göteborgu. Iniciativa představuje klíčový krok k vybudování dodavatelského řetězce bez fosilních paliv pro Volvo Group.
DFDS bude jako jeden z prvních provozovat Volvo FM Electric v komerčním provozu. Elektrické nákladní vozidlo bude dodávat díly do továrny na výrobu nákladních vozidel Volvo v Göteborgu.

"Jsem velmi šťastný a hrdý na spolupráci se společností DFDS na této cestě k udržitelnější přepravě. Společnost Volvo Group si stanovila cíl vybudovat dodavatelský řetězec bez fosilních paliv, což představuje důležitý milník, "říká Roger Alm, prezident společnosti Volvo Trucks.

Společnost Volvo Trucks nedávno oznámila zahájení prodeje tří nových těžkých elektrických nákladních vozidel. Jedním z nich je Volvo FM Electric, které bude společnost DFDS provozovat jako jedno z prvních v komerční přepravě. Na konci léta začne nákladní vozidlo zajišťovat dodávky do továrny na výrobu nákladních vozidel Volvo nedaleko Göteborgu. Zpočátku najede denně přes 120 kilometrů.

"Tento plně elektrifikovaný projekt prokazuje, hmatatelným způsobem významnou angažovanost společnosti DFDS být součástí přechodu na elektrickou mobilitu a udržitelnější dopravní podnikání," říká Niklas Andersson, výkonný viceprezident a ředitel divize logistiky ve společnosti DFDS

Skupina Volvo Group je jedním z největších výrobců nákladních vozidel a jiných druhů vozidel na světě-a tedy i samotným velkým odběratelem přepravy. Cílem je vybudovat dodavatelský řetězec bez fosilních paliv.

"Naším společným cílem je navzájem se učit a získávat hlubší a užitečné poznatky týkající se rozhodujících témat, jako je kapacita baterie, plánování trasy, nabíjení, zkušenosti řidičů a mnohem více. Elektrifikace zahrnuje mnohem více než jen nákladní vozidlo-jde o komplexní řešení, "říká Roger Alm.

Výkonná nabíjecí stanice
Aby byla investice společnosti DFDS v budoucnu zajištěna, rozhodla se, postavit nejvýkonnější nabíjecí stanici na trhu v domácím skladu v Göteborgu s výkonem 350 kW.

"Jsme na začátku naší cesty k elektrické mobilitě a chápeme, že kapacita nabíjení je důležitá. Naše zkušenosti se značkou Volvo budou cenné již od samotného zahájení, což nám umožní vyhodnotit kapacitu baterie vozidla na základě tras a jednotlivých úkolů, "pokračuje Niklas Andersson.

Nejkompletnější nabídka v oboru
Se zahájením prodeje tří nových modelů těžkých elektrických nákladních vozidel-Volvo FH, FM a FMX-má společnost Volvo Trucks nyní působivou nabídku šesti středně těžkých a těžkých elektrických nákladních vozidel. V současnosti jde o nejkompletnější komerční řadu elektrických nákladních vozidel v průmyslu.

„Zavedením těchto nových plně elektrických vozidel s vyššími nosnostmi a výkonnějším hnacím ústrojím věříme, že nastal správný čas na rychlý rozmach elektrifikace těžké silniční dopravy," uzavírá Roger Alm.

Fakta o elektrických vozidlech Volvo Trucks
Výroba nových elektrických modelů Volvo FH, FM a FMX pro Evropu se začne v druhé polovině roku 2022. Připojí se k vozidlům Volvo FL Electric a Volvo FE Electric pro městskou přepravu, které se v sériové výrobě vyrábějí již od roku 2019. V Severní Americe se prodej vozidla Volvo VNR Electric začal v prosinci 2020.

ODKAZ na fotografie ve vysokém rozlišení

ODKAZ na tiskovou zprávu: Společnost Volvo Trucks je připravena elektrifikovat velkou část přepravy zboží.

ODKAZ pro více informací

ODKAZ na film o nových elektrických vozidlech pro těžkou přepravu

4. června, 2021