Trucks

Nejprodávanější model nákladního vozidla Volvo slaví 30 let.

Je čas slavit! Dnes je tomu 30 let, co společnost Volvo Trucks představila model Volvo FH, nejprodávanější nákladní vozidlo společnosti v historii. Vlajková loď značky Volvo Trucks se od samého počátku vyznačovala výrazným designem exteriéru a interiéru, vynikajícím komfortem pro řidiče a technicky vyspělými řešeními v oblasti výkonu a bezpečnosti.
Nejprodávanější model nákladního vozidla  Volvo slaví 30 let.
Vlajková loď Volvo FH je nejprodávanějším modelem s téměř 1,4 miliony prodaných nákladních vozidel po celém světě.

Volvo FH je jedním z nejúspěšnějších modelů v oboru s téměř 1,4 miliony prodaných nákladních vozidel na přibližně 80 trzích po celém světě. Volvo FH, zcela nové od A-Z, nabízející vynikající jízdní vlastnosti a nízkou spotřebu paliva, se při svém uvedení na trh v roce 1993 rychle stalo zcela novým standardem v řízení nákladních vozidel. O 30 let později je Volvo FH skutečně ikonické.
 

 

„Volvo FH je dokonalým ztělesněním přístupu zaměřeného na zákazníka a modelu, který již 30 let posouvá hranice. Ve všech klíčových oblastech, jako je pohodlí řidiče, spotřeba paliva, bezpečnost a produktivita, jsme nikdy nepřestali vylepšovat toto nákladní vozidlo. Jsem velmi hrdý na to, že si dnes naši zákazníci mohou objednat Volvo FH jako elektrické, plynové a naftové,“ říká Roger Alm, prezident společnosti Volvo Trucks.
 

 

Volvo FH – průkopnický lídr v inovacích

Volvo FH bylo a zůstává lídrem v oblasti inovací. Byl uveden na trh se zcela novým podvozkem s využitím konstrukce, která umožňovala flexibilní řešení pro různé přepravní aplikace. Převratné hnací ústrojí mělo zcela nový 12litrový motor (16litrový pro Volvo FH16) a zbrusu nová kabina nabízela vynikající aerodynamiku a pohodlí řidiče.
 

 

Volvo Trucks pokračovalo s dalšími inovacemi v průběhu let a vždy s důrazem na své hodnoty, kterými jsou bezpečnost, kvalita a péče o životní prostředí. Mezi inovační milníky za poslední tři desetiletí patří airbag řidiče, automatizovaná převodovka I-Shift a Volvo Dynamic Steering, které poskytuje řízení bez námahy a skvělou ovladatelnost.
 

 

Pokud jde o design exteriéru, dvě zpětná zrcátka s jedinečným tenkým designem, který poskytuje řidiči lepší přímý výhled, a světlomety ve tvaru V, které nabízí lepší viditelnost a pohodlí pro řidiče a zároveň dodávají nákladnímu vozidlu jeho charakteristický vzhled, jsou dvěma příklady toho, jak jsou technologie a design Volvo využívány k cenným výhodám pro řidiře.
 

 

„První generace modelu Volva FH zcela změnila koncept moderního nákladního vozidla. Od té doby jsme pokračovali v nastavování nových standardů v nákladní přepravě a uvedli na trh dalších pět generací tohoto nákladního vozidla. Naším receptem na úspěch je využítí nejnovějších technologií způsobem, který vždy přináší jasné výhody pro naše zákazníky a řidiče. Důkazem našeho úspěšného úsilí o neustálé zlepšování a neustálého vývoje je, že Volvo FH je jediným nákladním vozidlem, které bylo třikrát zvoleno “International Truck of the Year,“ říká Ylva Dalerstedt, manažerka segmentu dálkové přepravy ve společnosti Volvo Trucks.



Více informací o Volvu FH na:

https://www.volvotrucks.cz/cs-cz/trucks/trucks/volvo-fh.html
https://www.volvotrucks.cz/cs-cz/trucks/trucks/volvo-fh16.html
 

 

4. září 2023

 

ODKAZ na fotografie ve vysokém rozlišení

 

Budete-li potřebovat další informace, kontaktujte:

Markéta Slováčková
Marketing Communications & PR Coordinator, Volvo Group Czech Republic, s.r.o.
Mobil: +420 724 914 155
E-mail marketa.slovackova@volvo.com

Společnost Volvo Trucks poskytuje kompletní přepravní řešení pro profesionály i náročné zákazníky. Součástí její nabídky jsou modely střední i těžké řady nákladních vozidel. Zákazníci mohou využít globální sítě obchodních a servisních zastoupení čítající 2 200 servisních středisek sídlících ve více než 130 zemích. Nákladní vozidla Volvo se vyrábí ve 12 zemích světa. V roce 2023 se celosvětově prodalo přibližně 145 000 nákladních vozidel Volvo. Společnost Volvo Trucks je součástí skupiny Volvo Group, která je jedním z největších světových výrobců nákladních vozidel, autobusů, stavebních strojů a lodních a průmyslových pohonných zařízení. Skupina Volvo Group rovněž poskytuje komplexní řešení pro financování a servis. Hlavními firemními hodnotami uznávanými společností Volvo Trucks jsou kvalita, bezpečnost a ohleduplnost k životnímu prostředí.