Trucks

Volvo Trucks
2022-02-27
Technologie a Inovace Elektrická vozidla Volvo Zákaznický přîběh Ziskové podnikání Elektromobilita Alternativní paliva
Author
Volvo Trucks

Volvo Trucks zpovídá společnost IKEA na jejich názor ohledně přechodu na elektromobilitu

Zeptali jsme se hlavních manažerů ve společnostech na jejich pohled na elektrifikaci jejich vlastního vozového parku. Tentokrát v rozhovoru Angela Hultberg, odpovědná manažerka za udržitelnou mobilitu v IKEA v oddělení udržitelné mobility.

 

Jak vidíte přechod k udržitelné přepravě?

Myslím, že ze všeho nejdůležitější je, abychom nečekali, až budou dokonalá řešení, ale abychom vzali to nejlepší aktuálně dostupné řešení, aplikovali ho a pak pracovali na jeho vylepšování. Nacházíme se v okamžiku, kdy jde především o rozšíření elektrických řešení nikoli individuální projekty a aplikace.

A už nyní vidíme výsledky. 90 % našich objednávek v Číně je dodáváno elektricky. A Čína je pro nás velký trh. Dodáváme čistě elektricky v Amsterdamu a Paříži. Elektromobily nyní používáme ve více než 20 zemích, včetně Indie, USA a Austrálie, takže vlastně celosvětově. Potřebujeme, aby se tak dělo co nejrychleji, jak jen to je možné.

 

Co je nutné pro co nejrychlejší přechod na elektromobilitu?

Musíte najít partnery, kteří chtějí jít touto cestou s vámi, a pak hledat: co vám mohou nabídnout? Co můžete nabídnout vy? Co mohou nabídnout oni? Jaká jsou vaše očekávání? A myslím, že nejlepších výsledků jsme dosáhli tam, kde jsme se spojili s ostatními hráči v tomto odvětví a průmyslu, s výrobci vozidel, dopravci, místními tvůrci legislativy, společnostmi pro nabíjecí infrastrukturu, a opravdu si upřímně říci: Co můžeme udělat my, co můžete udělat vy? Co můžeme dělat společně. Jak našich cílů dosáhneme společně co nejrychleji?

Chcete vědět více o elektromobilitě?